Fehérboros fácánhúsleves

2014-02-22
Fehérboros fácánhúsleves
  • Várható: 4 adag Fehérboros fácánhúsleves
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 2:30 óra
  • Kész: 2:15 óra

Hozzávalók:

  • 1/2 fácán
  • 50 dkg marhacsont
  • 3 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 db csiperkegomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 4 db chili
  • 1 csokor petrezselyem
  • 6 szem boróka bogyó
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 kávéskanál szemes bors
  • 15 dkg cérnametélt
  • pici gyömbér
  • őrölt fekete bors
  • szerecsendió
  • köménymag
  • sáfrány
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 10 kg cérnametélt

Elkészítés:

Lépés: 1

A konyhakész fácánt vízbe áztatom, majd a még meglévő toll tövektől megtisztítom. Kettévágom. Alaposan megmosom a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bőven ellepje, s elkezdem főzni.

Lépés: 2

Amíg a leves fő, megpucolom és felvágom a zöldségeket, a chiliket egészben hagyom.

Lépés: 3

Két óra elteltével leszedem a habját, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, s tovább főzöm, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.

Lépés: 4

Közben kifőzöm a tésztát.

Lépés: 5

Amikor kész beleöntöm még a bort, elzárom a tűzhelyet, s hőntartáson hagyom.

Lépés: 6

Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem egy chilivel.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával
Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

A zöldségeket megmossuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, az újhagymát és a paprikát felszeleteljük.

Close