Fehérboros fácánhúsleves
2014-02-22- Várható: 4 adag Fehérboros fácánhúsleves
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 2:30 óra
- Kész: 2:15 óra
Hozzávalók:
- 1/2 fácán
- 50 dkg marhacsont
- 3 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 db csiperkegomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- 1 paradicsom
- 4 db chili
- 1 csokor petrezselyem
- só
- 6 szem boróka bogyó
- 3 db szegfűszeg
- 1 kávéskanál szemes bors
- 15 dkg cérnametélt
- pici gyömbér
- só
- őrölt fekete bors
- szerecsendió
- köménymag
- sáfrány
- 1 dl száraz fehérbor
- 10 kg cérnametélt
Elkészítés:
Lépés: 1
A konyhakész fácánt vízbe áztatom, majd a még meglévő toll tövektől megtisztítom. Kettévágom. Alaposan megmosom a csonttal együtt, nagyobb lábasban elhelyezem a csontokat és a fácánt, feleresztem vízzel, hogy bőven ellepje, s elkezdem főzni.
Lépés: 2
Amíg a leves fő, megpucolom és felvágom a zöldségeket, a chiliket egészben hagyom.
Lépés: 3
Két óra elteltével leszedem a habját, beleteszem a zöldségeket, fűszerezem, s tovább főzöm, míg a hús és a zöldségek is megpuhulnak.
Lépés: 4
Közben kifőzöm a tésztát.
Lépés: 5
Amikor kész beleöntöm még a bort, elzárom a tűzhelyet, s hőntartáson hagyom.
Lépés: 6
Tálaláskor szedek le a csontokról húst, a tányérba rakom, szedek rá levest, teszek bele tésztát, díszítem egy chilivel.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet