Bodzavirág borpongyolában
2016-12-09- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Bodzavirág borpongyolában 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:20 óra
- Kész: 1:30 óra
Hozzávalók:
- 12 db ernyős bodzavirág
- 200 g szójaliszt
- 3 dl muskotályos fehérbor
- 3 tojás
- 2 g só
- olaj a sütéshez
- fahéjas porcukor a megszóráshoz
Elkészítés:
Lépés: 1
Az éppen virágzó bodzafáról - egy kis kirándulás során - leszedhetjük a bodza ernyős virágát.
Lépés: 2
Otthon bő folyó vízben többször is átmossuk, lecsepegtetjük és szűrőruhán tartjuk felhasználásig.
Lépés: 3
A tojások sárgáját a sóval és a szójaliszttel kikeverjük, hozzáöntjük a muskotályos fehérbort, valamint a tojásfehérjék keményre vert habjával fellazítjuk.
Lépés: 4
Néhány csepp olajjal tovább keverjük és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük a „borpongyolát".
Lépés: 5
Egy mély sütőedényben felforrósítjuk a sütőolajat, egyenként belemártjuk a sűrűn folyó palacsintatésztaszerű masszába a bodzaernyőt, és mindkét oldalát aranysárgára sütjük.
Lépés: 6
Asztalkendővel letakarva - hogy ki ne hűljön - fahéjas porcukorban meghempergetve adjuk még forrón az asztalra.
Tipp:
Bor- vagy puncshab illik mellé.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
81 kcal -
Fehérje
18 g -
Zsír
18 g -
Szénhidrát
18 g