Máktorta grapefruittal

2016-05-18
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: 12 szelet Máktorta grapefruittal
  • Felszolgálás: 6-12 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:20 óra
  • Kész: 2:30 óra

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 80 g vaj
  • 130 g cukor
  • 1 dl tejszín
  • 1 db citrom
  • 130 g mák
  • 2 g őrölt fahéj
  • 100 g grapefruit-zselé
  • 2 db kb. 400 g grapefruit
  • 2 dl tejszínhab
  • 30 g porcukor
  • zsiradék és liszt a formához

Elkészítés:

Lépés: 1

Fehéredésig verjük a tojások sárgáját a cukorral és a vajjal, a reszelt citromhéjjal és őrölt fahéjjal ízesítve hozzáadjuk a tojásfehérjék keményre vert habját.

Lépés: 2

Zsiradékkal és liszttel kibélelt formába öntjük, forró, 230-240 °C-os sütőbe tesszük, de pár perc múlva a hőfokot 150-160 °C-ra csökkentjük, és tűpróbáig sütjük.

Lépés: 3

Lisztezett deszkára borítjuk és kihűtjük.

Lépés: 4

Két lapra vágjuk. Az alsó lapra rákenjük a grapefruit-zselét, és az egyik gyümölcs kifilézett húsát, majd beborítjuk a másik lappal.

Lépés: 5

Tegyük mélyhűtőbe és fagyasszuk ki.

Lépés: 6

12 szeletre vágva adjuk az asztalra, cukrozott tejszínhabbal, valamint a másik grapefruit szintén kifilézett húsával díszítsük.

A feltüntetett tápérték információk egy szelet máktortára vonatkoznak!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    310 kcal
  • Fehérje

    7 g
  • Zsír

    22 g
  • Szénhidrát

    24 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Csukapörkölt

A megtisztított csukát kétujjnyi vastag szeletekre vágjuk és besózzuk. A hagymát megtisztítjuk, a paprikát kicsumázzuk, mindkettőt apróra vágjuk.

Close