Gyömbérhab
2016-08-31- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Gyömbérhab 4 pohárhoz
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:05 óra
- Kész: 1:15 óra
Hozzávalók:
- 15 g zselatin
- 250 g tejszín
- 2 tojás
- 65 g cukor
- 10 g őrölt gyömbér
- 2 cl fehér rum
Elkészítés:
Lépés: 1
A zselatint 1 dl vízben tíz percig főzzük.
Lépés: 2
Vízgőzön a tejszínből a tojássárgájával, a cukorral, a rummal és a gyömbérőrleménnyel sűrű krémet főzünk, hozzátesszük a felfőzött és kihűlt zselatinos vizet.
Lépés: 3
A tűzről levéve lazán belekeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját, kissé továbbkeverjük, kihűtjük.
Lépés: 4
Hidegen poharakba töltjük, hűtőszekrényben néhány órai állás után, bármilyen kandírozott gyümölccsel díszítve adható az asztalra.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
149 kcal -
Fehérje
43 g -
Zsír
74 g -
Szénhidrát
82 g