Gyömbérhab

2016-08-31
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Gyömbérhab 4 pohárhoz
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:15 óra

Hozzávalók:

  • 15 g zselatin
  • 250 g tejszín
  • 2 tojás
  • 65 g cukor
  • 10 g őrölt gyömbér
  • 2 cl fehér rum

Elkészítés:

Lépés: 1

A zselatint 1 dl vízben tíz percig főzzük.

Lépés: 2

Vízgőzön a tejszínből a tojássárgájával, a cukorral, a rummal és a gyömbérőrleménnyel sűrű krémet főzünk, hozzátesszük a felfőzött és kihűlt zselatinos vizet.

Lépés: 3

A tűzről levéve lazán belekeverjük a tojásfehérjék keményre vert habját, kissé továbbkeverjük, kihűtjük.

Lépés: 4

Hidegen poharakba töltjük, hűtőszekrényben néhány órai állás után, bármilyen kandírozott gyümölccsel díszítve adható az asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    149 kcal
  • Fehérje

    43 g
  • Zsír

    74 g
  • Szénhidrát

    82 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fehérboros, tejfölös-borsos resztelt gomba rigate tésztával
Fehérboros, tejfölös-borsos resztelt gomba rigate tésztával

Azoknak, akik szeretik a finom, könnyű olaszos tésztaételeket, egy kis borral megbolondítva...

Close