Körte fehérborban, szőlőlevelekben
2016-09-21- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Köret
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Körte fehérborban, szőlőlevelekben 2 db literes befőttesüveghez
- Felszolgálás: 8-12 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 14:25 óra
- Kész: 14:40 óra
Hozzávalók:
- 1 kg kemény körte
- 1 dl fehérbor
- 2 dl birsecet
- 5 g szegfűszeg
- 5 g fahéj
- 5 g gyömbér
- 100 g cukrozott és szárított cseresznye
- annyi szőlőlevél, amennyi a felezett körte
Elkészítés:
Lépés: 1
A borból a birsecettel, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a frissen reszelt gyömbérrel, egy kevés vízzel hígítva páclevet főzünk, majd 2-3 percre berakjuk a felezett körtéket, amelyeknek a magházát kivágjuk, de a héját rajta hagyjuk.
Lépés: 2
Saját páclevében hagyjuk kihűlni, utána minden fél körte magházába egy-egy szem koktélcseresznyét teszünk és belecsavarjuk egy-egy szőlőlevélbe.
Lépés: 3
Másnapig a pácban hagyjuk.
Lépés: 4
A következő napon ismét felforraljuk a körték nélküli páclevet, a körtéket üvegbe tesszük és ráöntjük a kihűlt páclevet.
Tipp:
Lefedve és lezárva nemcsak dísze az éléskamrának, hanem fehér húsú szárnyasok és vadételek kísérőjeként is kitűnő.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
435 kcal -
Fehérje
6 g -
Zsír
- g -
Szénhidrát
111 g