Csirke hamburger

2012-11-11
Csirke hamburger (csirke burger)
  • Várható: Csirke hamburger 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 60perc
  • Kész: 1:05 óra

Sokan úgy gondolják, hogy jó hamburgert csak marhahúsból lehet készíteni, pedig az egészségesebb ételeket kedvelők számára a csirkehús is kiváló alternatíva lehet, csupán arra kell odafigyelni, hogy sütés közben ne szárítsuk ki azt.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált csirkemell
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 2 csipet bazsalikom
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 db tojás
  • 0,5 dl tej
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • liszt a panírozáshoz
  • friss zöldségek
  • majonéz
  • 4 db hamburger zsemle

Elkészítés:

Lépés: 1

A jól lehűtött darált csirkemellet tegyük bele egy nagy tálba. Adjuk hozzá a zsemlemorzsa felét, a tejet és a fűszereket. A hozzávalókat dolgozzuk el, de ügyeljünk arra, hogy a csirkehús maradjon laza. Ha kész volnánk, akkor a hamburger alapot 30 percre tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és hogy a hideg hús miatt könnyebben össze lehessen állítani a pogácsákat.

Lépés: 2

Ha a hús megpihent, akkor készítsünk belőlük 4 db egyforma, korong alakú pogácsát. Ha ezzel megvolnánk, akkor már csak annyi dolgunk van, hogy bepanírozzuk őket. Ehhez zsemlemorzsa második felét keverjük el a sajttal, a tojásokat verjük fel, és egy tányérra szórjunk lisztet.

Lépés: 3

A szokásos módon panírozzuk be a pogácsákat, vagyis forgassuk meg őket a lisztben, a tojásban és végül a sajtos zsemlemorzsában. Ha ezzel megvolnánk, akkor közepes lángon, kevés olajban süssük meg a csirke hamburgereket. A húsok megsütésére oldalanként 3-3 perc elegendő, ügyeljünk arra, hogy ne száradjanak ki.

Lépés: 4

Vágjuk ketté a hamburger zsemléket, tegyük beléjük a friss zöldségeket és a húspogácsákat, végül öntsük rájuk a majonézt. A kész csirke hamburgert frissen, jó társaságban hideg sör mellett fogyasszák.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(1 / 5)

1 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tavaszi hideg zöldségkrém leves
Tavaszi hideg zöldségkrém leves

A megtisztított zellert uborkagyalun legyaluljuk, sütőpapírra tesszük.

Close