Padlizsán saláta szárított sonkával

2012-12-18
Padlizsán saláta szárított sonkával
  • Várható: Padlizsán saláta 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 27perc

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 1 dl olívaolaj
  • csipetnyi köménymag
  • 25 dkg paradicsom
  • 2 dl joghurt
  • csipetnyi tengeri só
  • csipetnyi őrölt bors
  • 10 dkg feketeerdei sonka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss bazsalikom
  • 1 db citrom
  • friss mentalevél
  • kávéskanálnyi méz

Elkészítés:

Lépés: 1

A szép, fényes padlizsánt megmossuk, és ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Megkenjük olívaolajjal, és megsütjük.

Lépés: 2

Köménymagot pirítunk serpenyőben. Ha elkezd pattogni, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, sót és a joghurtot, majd a kockára vágott, hámozott paradicsomot. Pici mézzel és mentával illatosítjuk a ragut, majd a sült padlizsán köré öntjük.

Lépés: 3

A pirított sonkából rózsákat készítünk, és a padlizsán tetejére helyezzük.

Lépés: 4

Citromcikkel, friss mentával és bazsalikommal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    408,2 kcal
  • Fehérje

    16 g
  • Zsír

    30,7 g
  • Szénhidrát

    36,2 g
  • Rost

    1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tejszínes cukkíni krémleves
Tejszínes cukkíni krémleves

A cukkínit megmossuk, hosszában negyedeljük, majd feldaraboljuk.

Close