Padlizsán saláta szárított sonkával
2012-12-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Padlizsán saláta 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 2perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 27perc
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 1 dl olívaolaj
- csipetnyi köménymag
- 25 dkg paradicsom
- 2 dl joghurt
- csipetnyi tengeri só
- csipetnyi őrölt bors
- 10 dkg feketeerdei sonka
- 4 gerezd fokhagyma
- friss bazsalikom
- 1 db citrom
- friss mentalevél
- kávéskanálnyi méz
Elkészítés:
Lépés: 1
A szép, fényes padlizsánt megmossuk, és ujjnyi vastagságú szeletekre vágjuk. Megkenjük olívaolajjal, és megsütjük.
Lépés: 2
Köménymagot pirítunk serpenyőben. Ha elkezd pattogni, hozzáadjuk az összevágott fokhagymát, sót és a joghurtot, majd a kockára vágott, hámozott paradicsomot. Pici mézzel és mentával illatosítjuk a ragut, majd a sült padlizsán köré öntjük.
Lépés: 3
A pirított sonkából rózsákat készítünk, és a padlizsán tetejére helyezzük.
Lépés: 4
Citromcikkel, friss mentával és bazsalikommal díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
408,2 kcal -
Fehérje
16 g -
Zsír
30,7 g -
Szénhidrát
36,2 g -
Rost
1 g