Szedermártás főzés nélkül
2016-08-15- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Köret
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Szedermártás vadhúsokhoz
- Felszolgálás: 8-12 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 50perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 200 g szeder
- 100 g cukor
- 1 dl vörösbor
- 5 cl konyak
- 200 g narancs
- 20 g mustár
- 2 g őrölt bors
- 1 g fahéj
Elkészítés:
Lépés: 1
A szedret turmixgépben a cukorral és a vörösborral összekeverjük, hozzáadjuk az őrölt fűszereket és a mustárt.
Lépés: 2
A narancsot úgy tisztítjuk meg, hogy levágjuk a fehér héját, és ezután turmixoljuk bele.
Lépés: 3
Az egész krémszerű mártást jól összekeverjük, és a hűtőszekrénybe állítjuk.
Tipp:
Vadhúsokhoz és szárnyasokhoz illő mártást mindig külön mártásos-csészében adjuk az asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1091 kcal -
Fehérje
24 g -
Zsír
12 g -
Szénhidrát
32 g