Olívás sonkakoktél melegen
2014-05-09- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Olívás sonkakoktél melegen 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 50perc
Tipp:
Ha vendégsereg gyűlik össze, ezzel az asztalnál elkészíthető, és látványos kezdőfogással vezethető be az ünnepi étkezés.
Hozzávalók:
- 400 g vastagra szeletelt gépsonka
- 100 g olívabogyó
- 1 g borókabogyó-őrlemény
- 150 g róka- vagy kucsmagomba
- 50 g olívaolaj
- 150 g körte
- 4 karika ananászbefőtt
- 80 g reszelt parmezán jellegű sajt
- 5 cl száraz fehérbor
- 4 cl gin
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy teflonserpenyőben felforrósítjuk az olajat, beletesszük a megmosott és egyformán vágott gombakockákat, az ugyanolyan méretű sonkát, és ha levét elfőtte, rádobjuk a töltött olívabogyót, a borókabogyó-őrleményt, valamint a szintén összedarabolt gyümölcsöket. A száraz fehérborral felöntve jól kiforraljuk, ha lehet, még a levét is elfőzzük. Reszelt parmezán jellegű sajttal megszórva besűrítjük, majd az előmelegített gint ráöntve lángoltatjuk.
Lépés: 2
Ha a láng kialudt, előmelegített puncsos poharakban adjuk az ünnepi asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
524 kcal -
Fehérje
105 g -
Zsír
84 g -
Szénhidrát
117 g