Gesztenyekrémleves kukoricával

2014-04-25
Gesztenyekrémleves kukoricával
  • Várható: Gesztenyekrémleves kukoricával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 55perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 450 g tisztított gesztenye
  • 6 dl erőleves vagy másodlé
  • 2 g só
  • 3 g törött fehér bors
  • 30 g cukor
  • 25 g vaj
  • 20 g liszt
  • 50 g kukorica (konzerv vagy mélyhűtött)
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

Lépés: 1

A szelídgesztenyéket alaposan megmossuk, majd egyik oldalukat bevagdossuk, és a sütőlapra téve a legforróbbra állított sütőben - kb. 240-260 °C-on - húsz-huszonöt percig sütjük.

Lépés: 2

Lehűlve beletesszük a másod- vagy erőlevesbe, és teljesen puhára főzzük.

Lépés: 3

A főzőlé segítségével átpasszírozzuk, vagy turmixgéppel áttörjük.

Lépés: 4

Visszatéve a tűzre, ha felforrt sózzuk, a borssal és a cukorral továbbízesítjük, majd a vajból és a lisztből készült rántással besűrítjük krémleves sűrűségűre.

Lépés: 5

Tálalás előtt belekeverjük a tejszín és a tojássárgája keverékét és a főtt kukoricaszemeket.

Tipp:

Ez a Pireneusi-félsziget országainak kedvelt levese, amit mindig tűzforrón – de nem felforralva a tojás miatt – adnak az asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    432 kcal
  • Fehérje

    55 g
  • Zsír

    36 g
  • Szénhidrát

    140 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close