Gesztenyekrémleves kukoricával

2014-04-25
Gesztenyekrémleves kukoricával
  • Várható: Gesztenyekrémleves kukoricával 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 55perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 450 g tisztított gesztenye
  • 6 dl erőleves vagy másodlé
  • 2 g só
  • 3 g törött fehér bors
  • 30 g cukor
  • 25 g vaj
  • 20 g liszt
  • 50 g kukorica (konzerv vagy mélyhűtött)
  • 1 dl tejszín
  • 1 tojássárgája

Elkészítés:

Lépés: 1

A szelídgesztenyéket alaposan megmossuk, majd egyik oldalukat bevagdossuk, és a sütőlapra téve a legforróbbra állított sütőben - kb. 240-260 °C-on - húsz-huszonöt percig sütjük.

Lépés: 2

Lehűlve beletesszük a másod- vagy erőlevesbe, és teljesen puhára főzzük.

Lépés: 3

A főzőlé segítségével átpasszírozzuk, vagy turmixgéppel áttörjük.

Lépés: 4

Visszatéve a tűzre, ha felforrt sózzuk, a borssal és a cukorral továbbízesítjük, majd a vajból és a lisztből készült rántással besűrítjük krémleves sűrűségűre.

Lépés: 5

Tálalás előtt belekeverjük a tejszín és a tojássárgája keverékét és a főtt kukoricaszemeket.

Tipp:

Ez a Pireneusi-félsziget országainak kedvelt levese, amit mindig tűzforrón – de nem felforralva a tojás miatt – adnak az asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    432 kcal
  • Fehérje

    55 g
  • Zsír

    36 g
  • Szénhidrát

    140 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Banános töltött kínai kel
Banános töltött kínai kel

A sovány sertéshúst ledaráljuk, a fele olajban megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát.

Close