Gesztenyekrémleves kukoricával
2014-04-25- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Gesztenyekrémleves kukoricával 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 55perc
- Kész: 60perc
Hozzávalók:
- 450 g tisztított gesztenye
- 6 dl erőleves vagy másodlé
- 2 g só
- 3 g törött fehér bors
- 30 g cukor
- 25 g vaj
- 20 g liszt
- 50 g kukorica (konzerv vagy mélyhűtött)
- 1 dl tejszín
- 1 tojássárgája
Elkészítés:
Lépés: 1
A szelídgesztenyéket alaposan megmossuk, majd egyik oldalukat bevagdossuk, és a sütőlapra téve a legforróbbra állított sütőben - kb. 240-260 °C-on - húsz-huszonöt percig sütjük.
Lépés: 2
Lehűlve beletesszük a másod- vagy erőlevesbe, és teljesen puhára főzzük.
Lépés: 3
A főzőlé segítségével átpasszírozzuk, vagy turmixgéppel áttörjük.
Lépés: 4
Visszatéve a tűzre, ha felforrt sózzuk, a borssal és a cukorral továbbízesítjük, majd a vajból és a lisztből készült rántással besűrítjük krémleves sűrűségűre.
Lépés: 5
Tálalás előtt belekeverjük a tejszín és a tojássárgája keverékét és a főtt kukoricaszemeket.
Tipp:
Ez a Pireneusi-félsziget országainak kedvelt levese, amit mindig tűzforrón – de nem felforralva a tojás miatt – adnak az asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
432 kcal -
Fehérje
55 g -
Zsír
36 g -
Szénhidrát
140 g