Padlizsános spagetti
2013-02-19- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű

- Várható: Padlizsános spagetti 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
“Azok, akik kedvelik a tésztás ételeket, folyamatosan keresik annak a lehetőségét, hogyan készíthetnek minél változatosabb feltéteket a tésztára. Van egy padlizsános alapunk, amely kiváló alternatíva azoknak, akik csak zöldséget szeretnének feltétként a tésztájukra.”
Hozzávalók:
- 1 padlizsán megpucolva, apró kockára vágva
- 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
- 50 dkg paradicsom, meghámozva, apróra vágva
- 3 csipet bazsalikom
- 3 csipet oregánó
- olívaolaj
- só
- bors
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 50 dkg spagetti tészta, al dentére főzve (a nem puhára, hanem haraphatóra főzött tészta jelzője)
- 1 dl fehérbor, vagy rozé
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy kevés olívaolajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott padlizsánt és a paradicsomot is. Pirítsuk együtt a zöldségeket 1-2 percig, majd öntsük hozzájuk a bort. Fűszerezzünk, majd a borban pároljuk meg a zöldségeket, de ne pároljuk őket túl puhára.
Lépés: 2
A fokhagymát és a zöldfűszereket is adjuk az ételhez, de csak a főzés legutolsó szakaszában. Ha az alapot túl savanyúnak találnák, akkor egy pici cukorral édesíthetünk rajta.
Lépés: 3
Fűzzük al dentére a spagetti tésztát, majd forgassuk hozzá a padlizsános alapot. A tésztát porciózzuk ki, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.
Lépés: 4
A padlizsános spagettihez egy könnyű, száraz rosé illik a legjobban, ha tehetik, ilyen bort tegyenek az ételbe, illetve ilyen borral koccintsanak mellé.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet