Padlizsános spagetti

2013-02-19
Padlizsános spagetti
  • Várható: Padlizsános spagetti 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 45perc

“Azok, akik kedvelik a tésztás ételeket, folyamatosan keresik annak a lehetőségét, hogyan készíthetnek minél változatosabb feltéteket a tésztára. Van egy padlizsános alapunk, amely kiváló alternatíva azoknak, akik csak zöldséget szeretnének feltétként a tésztájukra.”

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán megpucolva, apró kockára vágva
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
  • 50 dkg paradicsom, meghámozva, apróra vágva
  • 3 csipet bazsalikom
  • 3 csipet oregánó
  • olívaolaj
  • bors
  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 50 dkg spagetti tészta, al dentére főzve (a nem puhára, hanem haraphatóra főzött tészta jelzője)
  • 1 dl fehérbor, vagy rozé

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy kevés olívaolajon pirítsuk üvegesre a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a felkockázott padlizsánt és a paradicsomot is. Pirítsuk együtt a zöldségeket 1-2 percig, majd öntsük hozzájuk a bort. Fűszerezzünk, majd a borban pároljuk meg a zöldségeket, de ne pároljuk őket túl puhára.

Lépés: 2

A fokhagymát és a zöldfűszereket is adjuk az ételhez, de csak a főzés legutolsó szakaszában. Ha az alapot túl savanyúnak találnák, akkor egy pici cukorral édesíthetünk rajta.

Lépés: 3

Fűzzük al dentére a spagetti tésztát, majd forgassuk hozzá a padlizsános alapot. A tésztát porciózzuk ki, majd szórjuk meg a reszelt sajttal.

Lépés: 4

A padlizsános spagettihez egy könnyű, száraz rosé illik a legjobban, ha tehetik, ilyen bort tegyenek az ételbe, illetve ilyen borral koccintsanak mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Empanadilla - hússal töltött, sült tészta-tallér
Empanadilla – hússal töltött, sült tészta-tallér

Sima, rugalmas tésztát készítünk: a lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk az egész tojásokat, az ecetet.

Close