Köménymagleves

2013-12-06
Köménymagleves
  • Várható: Köménymagleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 25perc

A köménymagleves az egyik legnépszerűbb diétás leves, amelyet gyomorbántalmakkor érdemes fogyasztani. A mi családunk azonban máskor is fogyasztja ezt a finomságot, egy kis pirított kenyérkocka, vagy friss baguette társaságában.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1,5 liter víz
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • pirított kenyérkockák, vagy baguette

Elkészítés:

Lépés: 1

A lisztet egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd amikor kezd zsemle illata lenni, akkor adjuk hozzá a köménymagokat is, és pirítsuk tovább. Ha a köménymagok kipattogtak, akkor húzzuk le az ételt a tűzről, és keverjük el benne a pirospaprikát.

Lépés: 2

A leves alapot tegyük vissza a tűzre, és öntsük fel a vízzel. Sózzunk, borsozzunk, és 5 percig főzzük a köménymaglevest.

Lépés: 3

Egy serpenyőben, vagy tepsiben olaj nélkül, lassan süssük meg a kenyérkockákat. Egyszerre pirítsuk és szárítsuk őket, hogy jó ropogósak legyenek.

Lépés: 4

A forró köménymaglevest szórjuk meg a kenyérkockákkal, és azonnal fogyasszuk.

Tipp:

Ha nem diétás ételnek készítik a köménymaglevest, akkor jó vastagon megvajazott (nem margarinozott) baguette-el fogyasszák.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(3.8 / 5)

3.8 5 55
Értékelje a receptet

55 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Kommentek (9)

  1. Szerző: Mezei Annamária on 2015.február 13.

    nagyon finom, én kipróbaltam, próbáld ki te is

      Válasz
  2. Szerző: fllevente on 2017.július 3.

    A rántás jó a gyomornak?

      Válasz
    • Szerző: Corina on 2023.május 23.

      Keves oliva- vagy lenolajjal ( en csicseriborso lisztet hasznalok .

        Válasz
  3. Szerző: Puj Dániel on 2018.október 27.

    Sokszor elkészítettem már!Én telljes kiörlésű pirított kenyérrel eszem!

      Válasz
  4. Szerző: István on 2022.október 31.

    Ma csináltam így először, de nagyon jó lett, várakozáson felüli. Sűrű és szaftos. 👍🙂

      Válasz
  5. Szerző: Szudi István on 2023.július 11.

    Nagyon jónak tűnik! Ma megfőzöm, bár zsemlekocka helyett felvert tojást csurgatok bele, és friss kenyérrel eszem.

      Válasz
  6. Szerző: Puj Dániel on 2023.október 31.

    Sokszor elkészítettem már.Akár hónapokig is eszem ebédre második fogás nélkül.

      Válasz
  7. Szerző: Földvári Vera on 2023.október 31.

    Szép napot Mindannyiótoknak, mi nagyon szeretjük a köménymaglevest. Véletlenül keveredtem erre az oldalra, hátha van más recept erre a finomságra. Most megyek és kipróbálom. Én mindig csurgatok bele 1-2 tojást. Írok majd, hogy ízlett az új recept alapján. Ja még 1, én mindig leszűröm :)

      Válasz
  8. Szerző: Földvári Vera on 2023.október 31.

    Elkészült a finom leves! Köszönöm a jó receptet.

    Üdv.F.V.

      Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zuppa di Italiani - olasz leves
Zuppa di Italiani – olasz leves

A fokhagymát megtisztítjuk, felszeleteljük, a paradicsomot megmossuk.

Close