Vörösboros Jókai bableves csipetkével
2014-03-03- Várható: 8 adag Vörösboros Jókai bableves csipetkével
- Felszolgálás: 8 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 3:00 óra
- Kész: 3:20 óra
Az igazi Jókai bableves csülökkel készül, de nekem ez volt most itthon.
Hozzávalók:
- 50 dkg füstölt karaj
- 25 dkg csabai füstölt parasztkolbász
- 75 dkg tarka bab
- 4 szál sárgarépa
- 2 szál fehérrépa
- 1 kicsi zeller
- 2 db burgonya
- 1 fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 db csípős hegyes paprika
- 6 db chili
- 0,5 csokor petrezselyem
- 1 db füstölt leveskocka
- só
- őrölt fekete bors
- őrölt csípős paprika
- 2 dl tejföl
- olaj
- 3 púpozott kanál liszt (rántáshoz)
- 1 db tojás
- 5 púpozott kanál liszt (csipetkéhez)
- 2 dl vörösbor
Elkészítés:
Lépés: 1
A babot előző nap beáztatom. A karajt felkockázom, felteszem főni két és fél liter vízben.
Lépés: 2
Elkészítem a csipetkét, hagyom száradni.
Lépés: 3
Megpucolom a zöldségeket, a répákat karikára, a zellert és a krumplit kockára vágom, a hagymákat, petrezselymet aprítom, 2 db chilit felvágok, felkarikázom a kolbászt.
Lépés: 4
Másfél óra elteltével hozzáadom a babot és a zöldségeket, fűszerezem. Elkészítem a rántást.
Lépés: 5
Amikor minden megfőtt, belerakom a kolbászt, beleöntöm a vörösbort, beleszaggatom a csipetkét, belekeverem a rántást.
Lépés: 6
Tálaláskor merek a tányérba levest, teszek rá két kanál tejfölt, s egy chilit.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet