Grillezett padlizsán joghurtos paradicsommártással

2013-12-11
Grillezett padlizsán joghurtos paradicsommártással
  • Várható: Grillezett padlizsán joghurtos paradicsommártással 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 30perc

Borajánló: száraz, minőségi fehérbor

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 2 kávéskanál köménymag
  • 2 dl paradicsompüré
  • 2 dl natúr joghurt
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt bors
  • 1-2 ág bazsalikom (friss)

Elkészítés:

Lépés: 1

Mielőtt előkészítjük a hozzávalókat, a grillsütőt előmelegítjük. A megmosott padlizsánt ujjnyi szeletekre vágjuk, olívaolajjal bekenjük, majd mindkét oldalát megsütjük a rostlapon.

Lépés: 2

Az egész köményt forró serpenyőben szárazon megpirítjuk, majd mozsárban porrá törjük. A paradicsompürét kiforraljuk, kihűtjük, hozzákeverjük a joghurtot és az őrölt köményt, ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal.

Lépés: 3

A sült padlizsánszeleteket előmelegített tányérra tesszük, és a mártással együtt tálaljuk. Friss bazsalikommal díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    576,6 kcal
  • Fehérje

    5,6 g
  • Zsír

    53,9 g
  • Szénhidrát

    13,8 g
  • Rost

    1,3 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zombie koktél
Zombie koktél

Az összes hozzávalót sékerben összerázzuk 2-3 szem jéggel, majd a pohárba szűrjük sok törtjégre.

Close