Grillezett padlizsán joghurtos paradicsommártással
2013-12-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Grillezett padlizsán joghurtos paradicsommártással 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Borajánló: száraz, minőségi fehérbor
Hozzávalók:
- 2 db padlizsán
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 2 kávéskanál köménymag
- 2 dl paradicsompüré
- 2 dl natúr joghurt
- csipet étkezési só
- csipet őrölt bors
- 1-2 ág bazsalikom (friss)
Elkészítés:
Lépés: 1
Mielőtt előkészítjük a hozzávalókat, a grillsütőt előmelegítjük. A megmosott padlizsánt ujjnyi szeletekre vágjuk, olívaolajjal bekenjük, majd mindkét oldalát megsütjük a rostlapon.
Lépés: 2
Az egész köményt forró serpenyőben szárazon megpirítjuk, majd mozsárban porrá törjük. A paradicsompürét kiforraljuk, kihűtjük, hozzákeverjük a joghurtot és az őrölt köményt, ízlés szerint ízesítjük sóval és borssal.
Lépés: 3
A sült padlizsánszeleteket előmelegített tányérra tesszük, és a mártással együtt tálaljuk. Friss bazsalikommal díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
576,6 kcal -
Fehérje
5,6 g -
Zsír
53,9 g -
Szénhidrát
13,8 g -
Rost
1,3 g