Somlói galuska (olajos magvakkal)

2014-11-18
Somlói galuska (olajos magvakkal)
  • Várható: Somlói galuska (olajos magvakkal) 10 személyre
  • Felszolgálás: 10 fő
  • Előkészületi idő: 25perc
  • Elkészítési idő: 3:30 óra
  • Kész: 3:55 óra

Hozzávalók (tésztához):

  • 6 tojás
  • 60 g liszt
  • 100 g cukor
  • 50 g dióbél
  • 10 g kakaópor

Hozzávalók (krémhez):

  • 40 g vaníliás pudingpor
  • 20 g liszt
  • 10 g zselatin
  • 2 dl tej
  • 1 dl víz
  • 4 tojásfehérje

Hozzávalók (ezenkívül szükséges még):

  • 30 g mazsola
  • 30 g mogyoró
  • 3 cl rum (vagy rumaroma)
  • 200 g cukor
  • 1 dl víz
  • 20 g kakaópor
  • 2 dl tejszínhab
  • 100 g cukor
  • 5 cl víz
  • 100 g kakaópor

Elkészítés:

Lépés: 1

Az alappiskótát a tésztához a hagyományos módon felverjük, és három részre osztjuk. Az első rész sárga marad, a másodikba durvára megvágott dióbelet, a harmadikba pedig kakaóport keverünk, és így sütjük meg.

Lépés: 2

Amíg a piskóta sül, elkészítjük a krémet. A vaníliás pudingot a liszttel elkeverjük, és az 1 dl vízben beáztatott zselatint hozzátéve kissé állni hagyjuk, és a forrásban levő tejbe keverjük. A négy tojásfehérjéből habot verünk, ezt is a krémhez keverjük és kihűtjük. A közben megsült piskótát szintén kihűtjük.

Lépés: 3

A 200 g cukorból, 1 dl vízzel szirupot főzünk, hozzáadjuk a rumot, és kihűtve használjuk tovább.

Lépés: 4

Egy zománcos sütőlapon - esetleg mély porcelán, vagy üvegtálban - folytatjuk az összeállítást. A kihűlt sárga piskótaalapot meglocsoljuk a rumos sziruppal, áztatott mazsolával és pörkölt, durvára vágott mogyoróval megszórjuk, és rákenjük a krém felét. Erre helyezzük a kakaós piskótát, ismét cukorszirup, mazsola, mogyoró és krém következik, majd a diós piskótát tesszük a tetejére. Ezt is meglocsoljuk a rumos sziruppal, majd rászórjuk a 20 g kakaóport. Pár órára tegyük a hűtőbe.

Lépés: 5

A 100 g cukorból és 100 g kakaóporból és fél deciliter vízből öntetet készítünk (olvasztott csokoládéval helyettesíthető).

Lépés: 6

Legvégül felverjük a tejszínhabot. Tálaláskor akár kiskanállal kanalazható, akár felkockázható, mindig ügyelni kell, hogy egyszerre ne adjunk nagy mennyiséget az asztalra, mert ez az étel nemcsak finom, hanem hizlal is.

Tipp:

Tejszínhabbal és csokoládéöntettel tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Görög baklava mandulával és mézzel

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Sárgabarackos, mandulás tekercs

    Sárgabarackos, mandulás tekercs

  • Cseresznyefelfújt

    Cseresznyefelfújt

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    522 kcal
  • Fehérje

    29 g
  • Zsír

    23 g
  • Szénhidrát

    140 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Pure Adrenalin koktél
Pure Adrenalin koktél

Töltsük fel jégkockákkal egy hosszúitalos poharat.

Close