Sárgabarackos, mandulás tekercs

2014-12-08
Sárgabarackos, mandulás tekercs
  • Várható: Sárgabarackos, mandulás tekercs 4-6 személyre
  • Felszolgálás: 4-6 személyre
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:20 óra
  • Kész: 2:30 óra

Hozzávalók:

  • 300 g mélyhűtött kelt tészta
  • 225 g baracklekvár
  • 800 g kajszibarack
  • 100 g hámozott, pörkölt mandula
  • 1 tojássárgája
  • 125 g cukor
  • 2,5 dl tej
  • 1 db narancs
  • 1 g egész fahéj
  • 15 g vaj
  • 5 cl édes sherry vagy baracklikőr
  • 50 g kukoricaliszt

Elkészítés:

Lépés: 1

A mélyhűtött kelt tésztát szobahőmérsékleten felengedtetjük, a sütőlap méretére nyújtjuk.

Lépés: 2

Megkenjük a baracklekvár felével, és megszórjuk a pörkölt és hámozott, durvára vagdalt mandulával.

Lépés: 3

A kajszibarackot meghámozás és kimagozás után a tejben az egész fahéjjal, a cukorral, a narancs reszelt héjával, a likőrrel és a narancs darabolt húsával felforraljuk, és kihűlése után kivesszük belőle a fahéjat, majd a kukoricaliszttel besűrítjük. Ezt a tölteléket ráterítjük a tésztára, majd feltekerjük, és a forróra felfűtött sütőbe tesszük. A hőfokot azonnal 150-160 °C-ra mérsékeljük, és a tésztát készre sütjük.

Lépés: 4

Ha megsült, megkenjük a baracklekvár másik felével, mintegy átfényezzük. Négy-hat darabba szeletelve, még melegen adjuk az asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    525 kcal
  • Fehérje

    20 g
  • Zsír

    30 g
  • Szénhidrát

    45 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mykonos Mojito koktél
Mykonos Mojito koktél

A pohárba rakjuk bele a barna cukrot, a citromlét, és a mentaleveleket.

Close