Hideg túrólepény szilvásan

2016-02-09
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: 24 db Hideg túrólepény szilvásan
  • Felszolgálás: 6-8 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:20 óra
  • Kész: 1:30 óra

Hozzávalók (tésztához):

  • 500 g étkezési tehéntúró
  • 4 tojás
  • 100 g cukor
  • 60 g szójaliszt
  • 10 g sütőpor
  • 20 g vaníliás cukor

Hozzávalók (töltelékhez):

  • 750 g szilva
  • 1 db citrom
  • 2 cl rum
  • 50 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 50 g zsemlemorzsa

Elkészítés:

Lépés: 1

Az áttört túrót a tojások sárgájával, a porcukorral, a sütőporral és a vaníliás cukorral jól összedolgozzuk, beleszitáljuk a szójalisztet, és hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját.

Lépés: 2

Jól kivajazott zománcos sütőlapot - vagy más tűzálló tálat - megtöltünk a túrómassza kétharmad részével, és megszórjuk a fele zsemlemorzsával. Erre a rétegre kerül a rumban megáztatott citrom héja és a szűrt levével elkevert, magozott szilva a porcukorral. Ismét zsemlemorzsa és a maradék túrómassza kerül rá, majd bőven olvasztott vaj.

Lépés: 3

Előmelegített 200-210 °C-os sütőben szúrópróbáig sütjük. Huszonnégy kockára vágjuk, hidegen adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Piskótával töltött őszibarack

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Passiógyümölcskrém

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    159 kcal
  • Fehérje

    90 g
  • Zsír

    10 g
  • Szénhidrát

    27 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

STROHberry koktél
STROHberry koktél

Tegyük az összes hozzávalót egy shakerbe, rázzuk fel jól, és töltsük át az italt egy jéggel teli hosszúitalos pohárba.

Close