Finom falatok ananászra és sütőtökre
2014-07-16- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Finom falatok ananászra és sütőtökre 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 15perc
- Elkészítési idő: 2:20 óra
- Kész: 2:35 óra
Hozzávalók:
- 700 g csont nélküli ürü- vagy sertésdió
- 700 g sütőtök
- 200 g ananász
- 100 g vöröshagyma
- 50 g fokhagyma (sertésdióval csak 20 g)
- 10 g só
- 3 dl rosé vagy vörösbor
- 50 g mazsolaszőlő
- 50 g olaj
- 5 g őrölt szegfűszeg
- 5 g cayenne-bors
- 50 g mustár
- 280 g rizs
- 1 g sáfrány
- 1 g currypor
- 50 g liszt
- 1 dl tejszín
- 60 g sertészsír
Elkészítés:
Lépés: 1
Az alaposan megmosott húst ujjnyi csíkokra vágjuk, és rátesszük az olajon fonnyasztott vöröshagymára.
Lépés: 2
Sózzuk és a zúzott fokhagymával lepirítjuk a saját zsírjára, majd hozzáadjuk a mustárt, az őrölt szegfűszeget, a Cayenne-borsot (vagy piros paprikát), a gyalult sütőtököt, a darabolt ananászt és a rosé vagy vörösborban áztatott mazsolaszőlőt.
Lépés: 3
Mielőtt a hús teljesen megpuhul, megszórjuk liszttel, és még egyszer lepirítjuk a saját zsírjára, felengedjük a borral.
Lépés: 4
Forró sütőben fejezzük be az étel elkészítését, közben sáfránnyal és curryvel ízesített rizsköretet készítünk, amit tejszínnel főzünk készre.
Lépés: 5
A félretett gyümölcsökkel díszítve, forrón adjuk az asztalra.
Megjegyzés:
A feltüntetett tápérték információk, a sertéshússal való elkészítésre vonatkoznak!
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
719 kcal -
Fehérje
100 g -
Zsír
121 g -
Szénhidrát
99 g