Cseresznyefelfújt

2014-11-24
Cseresznyefelfújt
  • Várható: Cseresznyefelfújt 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:50 óra
  • Kész: 3:00 óra

Hozzávalók:

  • 4 db szikkadt zsemle
  • 0,5 liter tej
  • 675 g kimagozott cseresznye
  • 150 g cukor
  • 75 g mazsolaszőlő
  • 4 tojás
  • 75 g vaj
  • 1 db citrom
  • 50 g dió vagy mogyoró
  • porcukor, a megszóráshoz

Elkészítés:

Lépés: 1

A szikkadt zsemléket félkarikára szeleteljük, meglocsoljuk a langyos tejjel, fél óráig ázni hagyjuk.

Lépés: 2

Kimagozzuk a cseresznyét, és 50 g cukorral összekeverjük, a mazsolát leforrázzuk, a tűzhely sütőjét kb. 200 °C-ra előmelegítjük.

Lépés: 3

50 g vajjal, a többi cukorral, a reszelt citromhéjjal és a tojások sárgájával vízfürdőben krémet főzünk, majd miután egy kissé kihűlt, összekeverjük az áztatott és kinyomkodott zsemlét, a cseresznyét, a mazsolát és a krémet.

Lépés: 4

A tojások keményre vert habjával fellazítva az előzőleg kivajazott sütőlapra töltjük a pudingalapot, majd ezt is vízfürdőbe állítva, alufólia alatt mint-egy negyvenöt percig, szúrópróbáig sütjük, pároljuk.

Lépés: 5

Miután kissé lehűlt, porcukorral meghintve és felszeletelve adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    395 kcal
  • Fehérje

    11 g
  • Zsír

    16 g
  • Szénhidrát

    51 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Citromleves
Citromleves

A citromleves az egyik legfinomabb hűsítő finomság, amit leggyakrabban nyáron szoktuk elkészíteni.

Close