Libamájjal töltött csirkemell rolád tejszínes kelkáposztával és hagymás törtburgonyával
2013-10-01- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Libamájjal töltött csirkemell rolád 5 személyre
- Felszolgálás: 5 fő
- Előkészületi idő: 20perc
- Elkészítési idő: 1:05 óra
- Kész: 1:25 óra
Borajánló:
A 2013-as év bora: A speciális fogáshoz remekül illik a Hilltop Premium Chardonnay 2011-es évjárata annak gyümölcsös, telt, kerek ízeivel.
Hozzávalók (húsételhez):
- 75 dkg csirkemell filé
- 25 dkg hízott libamáj
- 15-20 dkg bacon szalonna
- só, bors, szárított bazsalikom ízlés szerint
Hozzávalók (tejszínes kelkáposztához):
- 50 dkg kelkáposzta
- 10 dkg kockázott szalonna
- 1,5 dl főzőtejszín
- só, bors ízlés szerint
Hozzávalók (körethez):
- 1 kg tisztított burgonya
- 10 dkg vöröshagyma
- 1 dl olaj vagy vaj
- só, bors ízlés szerint
- kis csokor finomra vágott petrezselyem
Hozzávalók (tálaláshoz):
- 2,5 dl barna mártás
- grillzöldségek: 20- 30 dkg cukkini, 20- 30 dkg paradicsom, 20- 30 dkg padlizsán
Elkészítés:
Lépés: 1
A csirkemell filét nyitott szeleteléssel felszeleteljük, sózzuk, klopfoljuk. A libamájat kisujjnyi vastagra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az elmorzsolt szárított bazsalikomot, és ráhalmozzuk a húsra, majd feltekerjük, ezután ezt baconszalonnába göngyöljük. A roládokat olajozott alufóliába tekerjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
Lépés: 2
A sütés ideje alatt elkészítjük a köretet: a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és áttörjük. A szeletelt hagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a tört burgonyához, ízesítjük sóval, pici borssal és finomra vágott kevés petrezselyemmel.
Lépés: 3
A tisztított kelkáposztát csíkokra vágjuk, fokhagymás, majorannás vízben majdnem készre főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben a szalonnakockákat enyhén megpirítjuk, hozzáöntjük a tejszínt és belerakjuk a leszűrt kelkáposztát, nem túl magas hőfokon összefőzzük annyira, hogy picit besűrűsödjön.
Lépés: 4
A tálaláshoz felhasznált karikázott grillzöldségeket besózzuk, majd papírkendővel leitatjuk a sós lét, és pici vajon meggrillezzük.
Tálalás:
A csirkemell roládot srég félbe vágjuk, félig egymásra helyezve a tányér közepére helyezzük. Mellérakjuk a burgonya köretet (akár formából, akár két nagyobb kanál segítségével elkészített óriásgaluskát) és a grillezett zöldségeket, amelyeket egymásra rakva (halmozva) helyezünk a tányérra. A végén pedig a húst leöntjük egy kis barna mártással.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet