Libamájjal töltött csirkemell rolád tejszínes kelkáposztával és hagymás törtburgonyával

2013-10-01
Libamájjal töltött csirkemell rolád
  • Várható: Libamájjal töltött csirkemell rolád 5 személyre
  • Felszolgálás: 5 fő
  • Előkészületi idő: 20perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:25 óra

Borajánló:

A 2013-as év bora: A speciális fogáshoz remekül illik a Hilltop Premium Chardonnay 2011-es évjárata annak gyümölcsös, telt, kerek ízeivel.

Hozzávalók (húsételhez):

  • 75 dkg csirkemell filé
  • 25 dkg hízott libamáj
  • 15-20 dkg bacon szalonna
  • só, bors, szárított bazsalikom ízlés szerint

Hozzávalók (tejszínes kelkáposztához):

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 10 dkg kockázott szalonna
  • 1,5 dl főzőtejszín
  • só, bors ízlés szerint

Hozzávalók (körethez):

  • 1 kg tisztított burgonya
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 dl olaj vagy vaj
  • só, bors ízlés szerint
  • kis csokor finomra vágott petrezselyem

Hozzávalók (tálaláshoz):

  • 2,5 dl barna mártás
  • grillzöldségek: 20- 30 dkg cukkini, 20- 30 dkg paradicsom, 20- 30 dkg padlizsán

Elkészítés:

Lépés: 1

A csirkemell filét nyitott szeleteléssel felszeleteljük, sózzuk, klopfoljuk. A libamájat kisujjnyi vastagra felvágjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük az elmorzsolt szárított bazsalikomot, és ráhalmozzuk a húsra, majd feltekerjük, ezután ezt baconszalonnába göngyöljük. A roládokat olajozott alufóliába tekerjük, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.

Lépés: 2

A sütés ideje alatt elkészítjük a köretet: a megtisztított burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és áttörjük. A szeletelt hagymát megdinszteljük és hozzáadjuk a tört burgonyához, ízesítjük sóval, pici borssal és finomra vágott kevés petrezselyemmel.

Lépés: 3

A tisztított kelkáposztát csíkokra vágjuk, fokhagymás, majorannás vízben majdnem készre főzzük, majd leszűrjük. Egy serpenyőben a szalonnakockákat enyhén megpirítjuk, hozzáöntjük a tejszínt és belerakjuk a leszűrt kelkáposztát, nem túl magas hőfokon összefőzzük annyira, hogy picit besűrűsödjön.

Lépés: 4

A tálaláshoz felhasznált karikázott grillzöldségeket besózzuk, majd papírkendővel leitatjuk a sós lét, és pici vajon meggrillezzük.

Tálalás:

A csirkemell roládot srég félbe vágjuk, félig egymásra helyezve a tányér közepére helyezzük. Mellérakjuk a burgonya köretet (akár formából, akár két nagyobb kanál segítségével elkészített óriásgaluskát) és a grillezett zöldségeket, amelyeket egymásra rakva (halmozva) helyezünk a tányérra. A végén pedig a húst leöntjük egy kis barna mártással.

Örömmel várja Önt egész évben borkóstolóra,..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tart n’ Sand koktél
Tart n’ Sand koktél

Rakjuk a szár nélküli koktélcseresznyéket a sékerbe, és törőfával nyomkodjuk kissé meg.

Close