Töltött burgonya
2012-11-12- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Töltött burgonya 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:15 óra
- Kész: 1:25 óra
Hogy a vacsoráink ne legyenek egyhangúak, érdemes bevetni egy kis konyhai praktikát, így még az olyan gyakran használt hozzávalóból is érdekes ételt főzhetünk, mint a burgonya.
A töltött krumpli receptje egyszerű, gyors, így kiváló vacsora lehet belőle.
Hozzávalók:
- 4 db nagyobb szem burgonya
- 15 dkg sonka
- 5 dkg vaj (nem margarin)
- 15 dkg trappista sajt, reszelve
- só
- bors
Elkészítés:
Lépés: 1
A burgonyákat egészben, héjastul süssük meg a sütőben. Ha elkészültek, akkor vágjuk őket félbe, és kaparjuk ki a belsejüket, de vigyázzunk, hogy a héjukat ne lyukasszuk ki.
Lépés: 2
A burgonyák kikapart belsejét törjük meg egy villa segítségével, keverjük hozzá a vajat és fűszerezzünk.
Lépés: 3
A burgonyák héjába osszuk el a sonkát, majd a megtört burgonyát is, végül szórjuk meg őket a reszelt sajttal.
Lépés: 4
A töltött burgonyákat tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, amíg a sajt rá nem pirul a tetejükre, majd forrón tálaljuk őket.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet