Töltött burgonya

2012-11-12
Töltött burgonya
  • Várható: Töltött burgonya 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:15 óra
  • Kész: 1:25 óra

Hogy a vacsoráink ne legyenek egyhangúak, érdemes bevetni egy kis konyhai praktikát, így még az olyan gyakran használt hozzávalóból is érdekes ételt főzhetünk, mint a burgonya.

A töltött krumpli receptje egyszerű, gyors, így kiváló vacsora lehet belőle.

Hozzávalók:

  • 4 db nagyobb szem burgonya
  • 15 dkg sonka
  • 5 dkg vaj (nem margarin)
  • 15 dkg trappista sajt, reszelve
  • bors

Elkészítés:

Lépés: 1

A burgonyákat egészben, héjastul süssük meg a sütőben. Ha elkészültek, akkor vágjuk őket félbe, és kaparjuk ki a belsejüket, de vigyázzunk, hogy a héjukat ne lyukasszuk ki.

Lépés: 2

A burgonyák kikapart belsejét törjük meg egy villa segítségével, keverjük hozzá a vajat és fűszerezzünk.

Lépés: 3

A burgonyák héjába osszuk el a sonkát, majd a megtört burgonyát is, végül szórjuk meg őket a reszelt sajttal.

Lépés: 4

A töltött burgonyákat tegyük be a 180 fokra előmelegített sütőbe, amíg a sajt rá nem pirul a tetejükre, majd forrón tálaljuk őket.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fehérboros fácánhúsleves
Fehérboros fácánhúsleves

Ez a leves isteni, annak ellenére, hogy viszonylag kevés zöldséggel készült.

Close