Marhahúsleves zöldséggel, daragaluskával

2013-10-19
Marhahúsleves zöldséggel, daragaluskával
  • Várható: 3 tányérnyi Marhahúsleves zöldséggel, daragaluskával
  • Felszolgálás: 3 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:10 óra

Hozzávalók:

  • 30 dkg marhahús (lábszár, fartő vegyesen)
  • 1 db ritka csont (marhacsont)
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db csípős hegyes zöldpaprika
  • 2 db chilipaprika
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zeller
  • 1 db karalábé
  • 1 db krumpli
  • 1/4 kelkáposzta
  • 1 db paradicsom
  • 1/2 csokor zellerlevél
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1 teáskanál egész bors
  • őrült fekete bors
  • őrölt pirospaprika
  • 1 db tojás
  • 3 evőkanál gríz (búzadara)
  • késhegynyi szódabikarbóna

Elkészítés:

Lépés: 1

A húst nagyobb darabokra vágom. A répát, fehérrépát hosszú csíkokra vágom, a zellert, karalábét, krumplit, hagymákat, paprikát negyedelem, a kelkáposztát félbevágom, a chilit egészben hagyom.

Lépés: 2

A húst és a csontot egy nagyobb lábasba teszem, felöntöm bőségesen vízzel, felforralom, a habját leszedem, hozzáadom az egész borsot, a karalábét és a zellert. Lassú tűzön tovább főzöm.

Lépés: 3

Közben összekeverem a galuska masszáját, sózom, pihentetem.

Lépés: 4

Egy óra elteltével merek a léből egy edénybe, beleteszem a levesbe a zöldségeket, s továbbra is lassú lángon puhára főzöm.

Lépés: 5

Amíg fő a leves egy nagy evőkanállal a galuskát beleszaggatom a kivett levesbe.

Lépés: 6

Tálaláskor merek a levesből, a zöldségekből, egy darab húst, egy chilit, s teszek bele egy daragaluskát.

Cogito et coquo, ergo sum! -..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gesztenyével töltött csirkemell fehérbor mártással
Gesztenyével töltött csirkemell fehérbor mártással

A csirkemell filéket megmossuk, és óvatosan felszúrjuk.

Close