Gesztenyével töltött sertéskaraj
2014-05-29- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Gesztenyével töltött sertéskaraj 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 25perc
- Elkészítési idő: 1:40 óra
- Kész: 2:05 óra
Hozzávalók:
- 1 kg csont nélküli (grill) karaj
- 200 g csemegeuborka
- 200 g gépsonka vagy gyulai kolbász
- 200 g főtt vagy sült gesztenye (vagy gesztenyemassza)
- 2 db paradicsom
- 10 g só
- 60 g liszt
- 2 g mentalevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g vöröshagyma
- 3 g köménymag
- 2 dl édeskés fehérbor
- 50 g sertészsír
Elkészítés:
Lépés: 1
A kicsontozott vagy grill sertéskarajt hosszában vágjuk fel, kissé kilapítjuk és besózzuk.
Lépés: 2
A csemegeuborkát a gesztenyekrémmel megkent sonkalapokba tekerjük, és rátéve a karajszeletre megszórjuk a morzsolt mentalevél felével, összetekerjük. Hurokkötéssel, vékony zsineggel bekötözzük, alufóliába csavarjuk. Fél órán keresztül sós, fokhagymás, vöröshagymás vízben fedő alatt pároljuk, majd a főző-, pácléből keveset kivéve a legforróbbra állított sütőben pirosra sütjük.
Lépés: 3
Mintegy húsz perc sütés után, kiemeljük a még fóliában levő töltött karajt, és a visszamaradt zsírban megpirítjuk a paradicsomot, a köménymagot, a mentalevél másik felét, majd liszttel megszórva felengedjük a fehérborral.
Lépés: 4
A mártást szőrszitán átszűrjük, és felszeleteljük a karajt.
Lépés: 5
Tálaláskor leöntjük a mártással, és vajas, petrezselymes pirított burgonyát adunk mellé.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
956 kcal -
Fehérje
109 g -
Zsír
87 g -
Szénhidrát
201 g