Gesztenyével töltött sertéskaraj

2014-05-29
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Gesztenyével töltött sertéskaraj 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 25perc
  • Elkészítési idő: 1:40 óra
  • Kész: 2:05 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg csont nélküli (grill) karaj
  • 200 g csemegeuborka
  • 200 g gépsonka vagy gyulai kolbász
  • 200 g főtt vagy sült gesztenye (vagy gesztenyemassza)
  • 2 db paradicsom
  • 10 g só
  • 60 g liszt
  • 2 g mentalevél
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g vöröshagyma
  • 3 g köménymag
  • 2 dl édeskés fehérbor
  • 50 g sertészsír

Elkészítés:

Lépés: 1

A kicsontozott vagy grill sertéskarajt hosszában vágjuk fel, kissé kilapítjuk és besózzuk.

Lépés: 2

A csemegeuborkát a gesztenyekrémmel megkent sonkalapokba tekerjük, és rátéve a karajszeletre megszórjuk a morzsolt mentalevél felével, összetekerjük. Hurokkötéssel, vékony zsineggel bekötözzük, alufóliába csavarjuk. Fél órán keresztül sós, fokhagymás, vöröshagymás vízben fedő alatt pároljuk, majd a főző-, pácléből keveset kivéve a legforróbbra állított sütőben pirosra sütjük.

Lépés: 3

Mintegy húsz perc sütés után, kiemeljük a még fóliában levő töltött karajt, és a visszamaradt zsírban megpirítjuk a paradicsomot, a köménymagot, a mentalevél másik felét, majd liszttel megszórva felengedjük a fehérborral.

Lépés: 4

A mártást szőrszitán átszűrjük, és felszeleteljük a karajt.

Lépés: 5

Tálaláskor leöntjük a mártással, és vajas, petrezselymes pirított burgonyát adunk mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    956 kcal
  • Fehérje

    109 g
  • Zsír

    87 g
  • Szénhidrát

    201 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Close