Kukoricás őzragu

2013-10-06
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Kukoricás őzragu 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 3perc
  • Elkészítési idő: 2:00 óra
  • Kész: 2:03 óra

Hozzávalók:

  • 80 dkg kicsontozott őzcomb vagy lapocka
  • 1 nagy vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • 1-1 mokkáskanál kakukkfű
  • borsikafű
  • csípős paprikakrém
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 dl fehérbor
  • 20 dkg fagyasztott kukorica (lehet konzerv is)

Elkészítés:

Lépés: 1

Az őzhúst 2 centis kockákra, a lehéjazott vöröshagymát finomra vágjuk.

Lépés: 2

Utóbbit az olajon megfonnyasztjuk, majd a húst megpirítjuk benne. Megsózzuk, a fűszereket meg a paradicsompürét hozzáadjuk, egy kevés vizet ráöntünk, és lefödve, kis lángon puhára pároljuk. Közben az elfőtt levét pótoljuk.

Lépés: 3

Ha kész, a borral ízesítjük, a kukoricát beleszórjuk. Akkor jó, ha a leve a pörkölthöz hasonló sűrűségű.

Tipp:

– Őz helyett szarvasból vagy vaddisznóból is készíthetjük.
– Kukorica helyett zöldborsó is kerülhet bele, de ennek több főzési idő kell.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1840 kJ/440 kcal

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Cointreau MargaDita koktél
Cointreau MargaDita koktél

Elsőként készítsük el a koktélos pohár peremének díszítését (crustázását).

Close