Peperonata spaghetti – lecsó spagettivel
2013-11-22- Várható: 5 adag Peperonata spaghetti - lecsó spagettivel
- Felszolgálás: 5 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 45perc
Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, melyek a magyar lecsóban nincsenek, s nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam.
Hozzávalók:
- 7 db különböző színű paprika
- 2 db csípős hegyes paprika
- 4 db chilipaprika
- 4 db paradicsom
- 1 db vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 6 db nagy csiperkegomba törzse
- 15 dkg kockázott bacon szalonna
- 1 evőkanál olívaolaj
- bazsalikom
- 1 evőkanál ketchup
- 1 evőkanál chiliszósz
- só
- őrölt fekete bors
- csípős őrölt pirospaprika
- oregánó
- őrölt bazsalikom
- 1 dl vörösbor
- 25 dkg spagetti tészta
- 5 dkg parmezán sajt
Elkészítés:
Lépés: 1
A hagymákat aprítom, a paprikákat és a gombák törzsét szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.
Lépés: 2
Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, ráteszem a hagymát, megdinsztelem, fűszerezem. Ráteszem a többi hozzávalót is, és 6-os fokozaton párolom, de nem főzöm szét teljesen. A végén hozzáöntöm a bort, s a szószokat.
Lépés: 3
Közben sós vízben megfőzöm a tésztát. Leszűröm, s hozzákeverem a lecsóhoz. Azonnal tálalok, reszelek rá parmezánt. Díszítésül chilit és egy bazsalikomlevelet használok.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet