Pepperonis-gombás pizza
2012-11-18- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 12 szelet pepperonis-gombás pizza
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 30perc
Hozzávalók:
- 50 dkg vékonyra szeletelt gomba
- alap pizzatészta
- alap pizzaszósz (paradicsomszósz, sugo)
- 2 teáskanál olívaolaj
- 30 dkg sovány mozzarella sajt
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- pepperoni (paprikás csípős kolbász)
Elkészítés:
Lépés: 1
A sütőrácsot helyezzük el középen. Tegyünk egy másikat a legalacsonyabb beállításba és helyezzünk el rajta egy peremnélküli sütőpapírt. Melegítsük elő a sütőt 260 fokon.
Lépés: 2
Közepes lángon melegítsünk fel egy nagy teflon serpenyőt. Öntsünk bele olajat. A szeletelt gombákat tegyük a serpenyőbe, kb. 5 percig pirítsuk vagy amíg a nedvesség elpárolog.
Lépés: 3
A műanyag csomagolást távolítsuk el a pizzatészta alapról és dobjuk el. A tésztát kenjük be olajjal.
Lépés: 4
Az alap pizzaszószt egyenletesen kenjük el egy rétegben a tésztán, hagyjunk ki kb. 6 mm-t a széleken. Tegyük rá a gombát. Egyenletesen szórjuk meg a gombát mozzarellával és parmezán sajttal. A sajtra rakjunk pepperonit (paprikás csípős kolbászt) egyenletes rétegben.
Lépés: 5
A középső rácson süssük tovább 10 percig vagy amíg a tészta aranybarnára nem sül és a sajt elolvad. Vágjuk 12 felé.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
346 kcal -
Fehérje
18,1 g -
Zsír
8,2 g -
Szénhidrát
49,7 g -
Kálcium
249 mg -
Nátrium
692 mg