Eper vörösborzselében
2015-01-26- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 6 pohár Eper vörösborzselében desszert
- Felszolgálás: 6 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 2:05 óra
- Kész: 2:10 óra
Hozzávalók:
- 500 g friss eper
- 125 g cukor
- 2,5 dl csemege vörösbor
- 1 db citrom
- 80 g étkezési zselatin
- 2 dl tejszín
Elkészítés:
Lépés: 1
Az egészséges eperszemeket megmossuk, lecsumázzuk és - hat egészséges szem visszatartásával - félbevágjuk, hozzátesszük a cukrot, a vörösborral leöntjük, és egy órát állni hagyjuk.
Lépés: 2
Az így kiengedett levet a citrom szűrt levével és 60 g étkezési zselatinnal beforraljuk, miután a főzet kihűlt, hozzátesszük a megtöppedt eperszemeket is.
Lépés: 3
Szép ívű talpaspoharakba töltjük, de csak félig, és ferdére állítva - így mutatósabb lesz - ha kell, megtámasztva, megdermesztjük. Ha már megdermedt, a szabadon maradt részt kitöltjük a maradék zselatinnal keményre vert tejszínhabbal, immár felállítva.
Lépés: 4
Tálaláskor további tejszínhabot nyomunk a csillagcsővel ellátott habzsákból a tetejére, és a hátrahagyott, negyedelt kemény eperszemekkel - kifordítva támasztjuk őket a tejszínhabhoz - díszítve adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
195 kcal -
Fehérje
111 g -
Zsír
69 g -
Szénhidrát
163 g