San Giuseppe fánkja
2013-11-30
- Várható: San Giuseppe fánkja 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 40perc
Borajánló: olasz minőségi félédes vörös gyöngyözőbor
Hozzávalók:
- 15 dkg liszt
- 2 dl víz
- 4 db tojás
- 3 dkg cukor
- kevés porcukor
- 1 db citrom
- 4 dl napraforgóolaj
- 2 dl eperlekvár
Elkészítés:
Lépés: 1
Egy közepesen nagy edénybe felforraljuk a vizet, majd a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, és újra visszatesszük. Addig keverjük, amíg a tészta elválik az edény falától. Ha kész, félretesszük hűlni.
Lépés: 2
Kihűlés után egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és hólyagosra keverjük a tésztát. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, majd beletesszük a tésztába. Ezután hozzáadjuk a cukrot is, és letakarva, hűtőben, néhány órán keresztül pihentetjük.
Lépés: 3
Olajat forrósítunk, a tésztát kávéskanállal a forró olajba szaggatjuk, majd aranybarnára sütjük.
Lépés: 4
Epelekvárral, porcukorral megszórva tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
302,9 kcal -
Fehérje
0,3 g -
Zsír
20,6 g -
Szénhidrát
31,4 g -
Rost
0,28 g