Avokádó krémleves

2015-11-14
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Avokádó krémleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 55perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 600 g érett avokádó
  • 1 dl tejszín
  • 6 dl zsírtalan szárnyashúsleves
  • 25 dkg kukoricaliszt
  • 1 db citrom
  • 2 g só
  • 2 g törött fehér bors
  • 3 cl száraz sherry (cseresznye likőr)

Elkészítés:

Lépés: 1

Az avokádó gyümölcsét megfelezzük, és eltávolítjuk a magját. (A magja tápoldatos vízben kihajtható, megfelelő gondozás mellett szép növénnyé fejlődhet.)

Lépés: 2

A szűrt citromlébe reszeljük a gyümölcs húsát, közben felforraljuk a zsírtalan szárnyashúslevest, amelybe beletesszük az avokádóreszelék hétnyolcadát.

Lépés: 3

Sóval, törött fehér borssal és a száraz cseresznye likőrrel ízesítve továbbforraljuk, majd a tejszínből a kukoricaliszttel vékony habarást készítünk, besűrítjük a levest, és továbbforralás után szőrszitán áttörjük.

Lépés: 4

Még egyszeri felforralás után beletesszük a visszamaradt avokádóreszeléket, és így adjuk asztalra.

Tipp:

Különösen az ínyencek szeretik újszerű ízét, de vigyázzunk, hogy ne főzzük túl a gyümölcs húsát, mert megkeseredhet!

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    424 kcal
  • Fehérje

    91 g
  • Zsír

    140 g
  • Szénhidrát

    141 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kolozsvári pulykatokány
Kolozsvári pulykatokány

Egy kevés olajon kezdjük el pirítani a vöröshagymát és a szalonnát.

Close