Kaszinótojás franciasalátával
2013-06-14- Konyha: Francia
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Kaszinótojás franciasalátával 4 fő részére
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:04 óra
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 10 dkg vaj
- 5 dkg mustár
- 60 dkg mirelit zöldségkeverék
- 15 dkg burgonya
- 15 dkg csemege uborka
- 1 db alma
- 5 dl majonéz
- csipet só
- csipet őrölt bors
- 2 dl tejföl
- 1 db citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- ízlés szerint cukor
Elkészítés:
Lépés: 1
A tojást sós vízben keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, megtisztítjuk. Hosszában óvatosan kettévágjuk, a sárgáját kanállal egy tálba szedjük. Mustárral, vajjal és kevés majonézzel krémesítjük, sóval, borssal ízesítjük, majd visszatöltjük a fehérjébe.
Lépés: 2
A burgonyát megmossuk, héjában megfőzzük, és apró kockára vágjuk. A mirelit zöldségeket sós, cukros vízben szintén megfőzzük, majd lehűtjük. Az uborkát és az almát megmossuk, kockákra vágjuk, majd összekeverjük a megfőtt burgonyával és zöldségekkel.
Lépés: 3
A majonézt és a tejfölt simára keverjük, a felét hozzáadjuk a salátához, majd citromlével, sóval, cukorral és borssal ízesítjük.
Lépés: 4
A kész salátát porcelántálra halmozzuk, tetejére tesszük a megtöltött tojásokat, és a majonézmártás másik felével beborítjuk. Petrezselyemzölddel és citrommal díszítjük.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
1388,9 kcal -
Fehérje
16,8 g -
Zsír
41,8 g -
Szénhidrát
117,6 g -
Rost
3,7 g