Passiógyümölcskrém

2016-06-08
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Passiógyümölcskrém 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 5:20 óra
  • Kész: 5:30 óra

Hozzávalók:

  • 25 g zselatin
  • 40 g cukor
  • 2,5 dl friss narancslé
  • 250 g passiógyümölcs (maracuja) vagy sárgabarack
  • 2,5 dl tejszín
  • 40 g dióbél
  • 12 szem koktélcseresznye
  • 2 tojás

Elkészítés:

Lépés: 1

A zselatint beáztatjuk, majd felfőzzük két és fél dl vízben, kihűtjük, hozzáadjuk a gyümölcs mag nélküli húsát, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Lépés: 2

Három-négy óra múlva átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk, ismét a tűzre téve a tejszínnel és a tojássárgájával, valamint a szűrt narancslével sűrű krémet főzünk állandó keverés közben.

Lépés: 3

Lehúzzuk a tűzről, lazán belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját, és miután teljesen kihűlt, poharakba töltjük.

Lépés: 4

Asztalra adás előtt tejszínhabbal, durvára őrölt dióval és koktélcseresznyével díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    836 kcal
  • Fehérje

    13 g
  • Zsír

    58 g
  • Szénhidrát

    105 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ketchup
Ketchup

Egy igazán jó grillezés elképzelhetetlen ketchup nélkül. Egy jó minőségű, jól fűszerezett húst kár lenne elrontani középszerű ketchuppal, ezért ha vendégeket fogadnak, érdemes időt szánni ennek az öntetnek az elkészítésére.

Close