Passiógyümölcskrém

2016-06-08
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Passiógyümölcskrém 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 5:20 óra
  • Kész: 5:30 óra

Hozzávalók:

  • 25 g zselatin
  • 40 g cukor
  • 2,5 dl friss narancslé
  • 250 g passiógyümölcs (maracuja) vagy sárgabarack
  • 2,5 dl tejszín
  • 40 g dióbél
  • 12 szem koktélcseresznye
  • 2 tojás

Elkészítés:

Lépés: 1

A zselatint beáztatjuk, majd felfőzzük két és fél dl vízben, kihűtjük, hozzáadjuk a gyümölcs mag nélküli húsát, és pár órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Lépés: 2

Három-négy óra múlva átpasszírozzuk, vagy összeturmixoljuk, ismét a tűzre téve a tejszínnel és a tojássárgájával, valamint a szűrt narancslével sűrű krémet főzünk állandó keverés közben.

Lépés: 3

Lehúzzuk a tűzről, lazán belekeverjük a tojásfehérjék kemény habját, és miután teljesen kihűlt, poharakba töltjük.

Lépés: 4

Asztalra adás előtt tejszínhabbal, durvára őrölt dióval és koktélcseresznyével díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    836 kcal
  • Fehérje

    13 g
  • Zsír

    58 g
  • Szénhidrát

    105 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Fácánmell roston, aszalt szilvával töltve

A körtéket úgy hámozzuk meg, hogy a szárukat meghagyjuk.

Close