Szedermártás
2016-08-05- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Köret
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Szedermártás főtt húsokhoz
- Felszolgálás: 8-12 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 35perc
- Kész: 45perc
Hozzávalók:
- 400 g szeder
- 1 dl tejszín
- 1 dl tejföl
- 40 g liszt
- 50 g cukor
- 1 db citrom
- 1 g fahéj
- 1 g borókabogyó
- 1 dl vörösbor
Elkészítés:
Lépés: 1
A szedret a megfelelő tisztítás után a vörösborral, a tejszínnel és az őrölt fahéjjal felforraljuk, majd a tejfölből és a lisztből csomómentes habarást készítünk.
Lépés: 2
Rászűrjük a szederre, cukrozzuk és a citrom szűrt levével továbbízesítjük.
Tipp:
Ez a mártás nagyszerűen illik minden főtt húshoz, de vadszárnyasok mellé is adható.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
999 kcal -
Fehérje
27 g -
Zsír
61 g -
Szénhidrát
109 g