Szedermártás

2016-08-05
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Szedermártás főtt húsokhoz
  • Felszolgálás: 8-12 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 35perc
  • Kész: 45perc

Hozzávalók:

  • 400 g szeder
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 40 g liszt
  • 50 g cukor
  • 1 db citrom
  • 1 g fahéj
  • 1 g borókabogyó
  • 1 dl vörösbor

Elkészítés:

Lépés: 1

A szedret a megfelelő tisztítás után a vörösborral, a tejszínnel és az őrölt fahéjjal felforraljuk, majd a tejfölből és a lisztből csomómentes habarást készítünk.

Lépés: 2

Rászűrjük a szederre, cukrozzuk és a citrom szűrt levével továbbízesítjük.

Tipp:

Ez a mártás nagyszerűen illik minden főtt húshoz, de vadszárnyasok mellé is adható.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    999 kcal
  • Fehérje

    27 g
  • Zsír

    61 g
  • Szénhidrát

    109 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Jeges Kávé
Jeges Kávé

Töltsük fel a poharat jégkockákkal, és öntsük rá a szobahőmérsékletű vagy hideg hosszú kávét.

Close