Köménymagleves

2013-12-06
Köménymagleves
  • Várható: Köménymagleves 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 25perc

A köménymagleves az egyik legnépszerűbb diétás leves, amelyet gyomorbántalmakkor érdemes fogyasztani. A mi családunk azonban máskor is fogyasztja ezt a finomságot, egy kis pirított kenyérkocka, vagy friss baguette társaságában.

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál liszt
  • olaj
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1,5 liter víz
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • pirított kenyérkockák, vagy baguette

Elkészítés:

Lépés: 1

A lisztet egy kis olajon kezdjük el pirítani, majd amikor kezd zsemle illata lenni, akkor adjuk hozzá a köménymagokat is, és pirítsuk tovább. Ha a köménymagok kipattogtak, akkor húzzuk le az ételt a tűzről, és keverjük el benne a pirospaprikát.

Lépés: 2

A leves alapot tegyük vissza a tűzre, és öntsük fel a vízzel. Sózzunk, borsozzunk, és 5 percig főzzük a köménymaglevest.

Lépés: 3

Egy serpenyőben, vagy tepsiben olaj nélkül, lassan süssük meg a kenyérkockákat. Egyszerre pirítsuk és szárítsuk őket, hogy jó ropogósak legyenek.

Lépés: 4

A forró köménymaglevest szórjuk meg a kenyérkockákkal, és azonnal fogyasszuk.

Tipp:

Ha nem diétás ételnek készítik a köménymaglevest, akkor jó vastagon megvajazott (nem margarinozott) baguette-el fogyasszák.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(4 / 5)

4 5 21
Értékelje a receptet

21 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Sertésérmék gombával és különféle gyümölcsökkel

Kommentek (3)

  1. Szerző: Mezei Annamária on 2015.február 13.

    nagyon finom, én kipróbaltam, próbáld ki te is

  2. Szerző: fllevente on 2017.július 3.

    A rántás jó a gyomornak?

  3. Szerző: Puj Dániel on 2018.október 27.

    Sokszor elkészítettem már!Én telljes kiörlésű pirított kenyérrel eszem!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.