Mandarin desszert

2016-08-23
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Mandarin desszert 4 pohárhoz
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:05 óra
  • Kész: 1:15 óra

Hozzávalók:

  • 600 g mandarin
  • 2 db citrom
  • 65 g cukor
  • 2 tojásfehérje
  • 1,5 dl tejszín
  • 50 g étcsokoládé
  • 10 g zselatin

Elkészítés:

Lépés: 1

A mandarint meghámozzuk és a citromok megszűrt levébe tesszük.

Lépés: 2

Főzőedénybe téve a cukorral és a zselatinnal állandó keverés mellett sűrűre főzzük.

Lépés: 3

Még melegen - de már nem a tűzhelyen - hozzákeverjük a tejszín kemény habját, valamint a tojásfehérjék habját.

Lépés: 4

Ha kihűlt, poharakba szedjük, és a hűtőszekrénybe állítjuk.

Lépés: 5

Tálaláskor a csokoládét a kés fokával mintegy ráreszeljük a hab tetejére, és így adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Piskótával töltött őszibarack

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Passiógyümölcskrém

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szilváslepény tejfölösen

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    310 kcal
  • Fehérje

    9,9 g
  • Zsír

    8,2 g
  • Szénhidrát

    50,5 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ciroc Classique koktél
Ciroc Classique koktél

Rakjuk a pohárba a kockacukrot, és csepegtessük rá a 3 öntetnyi gyomorkeserűt (Angostura Bitters).

Close