Mazsolás pite
2013-11-27- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Mazsolás pite 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 6perc
- Elkészítési idő: 60perc
- Kész: 1:06 óra
Borajánló: Tokaji szamorodni (édes borkülönlegesség)
Hozzávalók:
- 22 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 dkg sütőpor
- 1 kiskanál fahéj
- 1 kiskanál szegfűszeg
- 2 db tojás
- 2 dl joghurt
- 1 db narancs
- 1 dkg vaníliás cukor
- 5 dkg darált mandula
- 1 dl olaj
- 10 dkg mazsola
- 10 dkg szeletelt mandula (díszítéshez)
- 3 dkg vaj (a form kikenéséhez)
- 2 dkg liszt (a form kikenéséhez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A narancs levét kifacsarjuk.
Lépés: 2
Egy megfelelő nagyságú keverőedényben a lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a fahéjjal, a szegfűszeggel, majd hozzáadjuk a tojást, a joghurtot, az 1/2 dl frissen facsart narancs levét, a vaníliás cukrot, a darált mandulát, az olajat és a mazsolát.
Lépés: 3
Összekeverjük a masszát, és jól kidolgozzuk. Kivajazott és kilisztezett, lapos tortaformába öntjük, a tetejére rátesszük a mandulaszemeket, és 160 °C-os sütőben 35-40 perc alatt megsütjük.
Lépés: 4
Porcukorral meghintve, narancshéjjal díszítve tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
1032,8 kcal -
Fehérje
24,6 g -
Zsír
86,4 g -
Szénhidrát
71,5 g -
Rost
2,3 g