Körte fehérborban, szőlőlevelekben

2016-09-21
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Körte fehérborban, szőlőlevelekben 2 db literes befőttesüveghez
  • Felszolgálás: 8-12 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 14:25 óra
  • Kész: 14:40 óra

Hozzávalók:

  • 1 kg kemény körte
  • 1 dl fehérbor
  • 2 dl birsecet
  • 5 g szegfűszeg
  • 5 g fahéj
  • 5 g gyömbér
  • 100 g cukrozott és szárított cseresznye
  • annyi szőlőlevél, amennyi a felezett körte

Elkészítés:

Lépés: 1

A borból a birsecettel, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a frissen reszelt gyömbérrel, egy kevés vízzel hígítva páclevet főzünk, majd 2-3 percre berakjuk a felezett körtéket, amelyeknek a magházát kivágjuk, de a héját rajta hagyjuk.

Lépés: 2

Saját páclevében hagyjuk kihűlni, utána minden fél körte magházába egy-egy szem koktélcseresznyét teszünk és belecsavarjuk egy-egy szőlőlevélbe.

Lépés: 3

Másnapig a pácban hagyjuk.

Lépés: 4

A következő napon ismét felforraljuk a körték nélküli páclevet, a körtéket üvegbe tesszük és ráöntjük a kihűlt páclevet.

Tipp:

Lefedve és lezárva nemcsak dísze az éléskamrának, hanem fehér húsú szárnyasok és vadételek kísérőjeként is kitűnő.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    435 kcal
  • Fehérje

    6 g
  • Zsír

    - g
  • Szénhidrát

    111 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zöldfűszeres sertésszűz filé roston sütve
Zöldfűszeres sertésszűz filé roston sütve

A sertésszüzet megmossuk, besózzuk.

Close