Sajtpuding
2013-12-14- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Meleg előétel
- Nehézségi szint: Nehéz
- Várható: Sajtpuding 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:10 óra
- Kész: 1:20 óra
Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)
Hozzávalók:
- 40 dkg ementáli sajt
- 20 dkg holland gouda, darabolt sajt
- 6 db tojás (M méret)
- 4 db zsemle
- 2 dl tej
- csipet étkezési só
- csipet őrölt bors
- 2 csomó petrezselyemzöld
- 5 dkg vaj
Elkészítés:
Lépés: 1
A sajtokat lereszeljük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tejbe áztatott és kinyomkodott, szitán áttört zsemlét. Sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.
Lépés: 2
A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.
Lépés: 3
Kivajazott pudingformákba töltjük, és vízgőzön, fedő alatt 30-35 perc alatt készre pároljuk.
Lépés: 4
A formából kiborítva a sajtpudingot meleg tányéron tálaljuk.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
969,5 kcal -
Fehérje
51,1 g -
Zsír
62,8 g -
Szénhidrát
41,6 g -
Rost
1,2 g