Sajtpuding

2013-12-14
Sajtpuding
  • Várható: Sajtpuding 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:10 óra
  • Kész: 1:20 óra

Borajánló: Tokaji Szamorodni (édes borkülönlegesség)

Hozzávalók:

  • 40 dkg ementáli sajt
  • 20 dkg holland gouda, darabolt sajt
  • 6 db tojás (M méret)
  • 4 db zsemle
  • 2 dl tej
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt bors
  • 2 csomó petrezselyemzöld
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:

Lépés: 1

A sajtokat lereszeljük, hozzáadjuk a tojások sárgáját, valamint a tejbe áztatott és kinyomkodott, szitán áttört zsemlét. Sóval, borssal és az apróra vágott petrezselyemzölddel ízesítjük.

Lépés: 2

A tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan hozzákeverjük a masszához.

Lépés: 3

Kivajazott pudingformákba töltjük, és vízgőzön, fedő alatt 30-35 perc alatt készre pároljuk.

Lépés: 4

A formából kiborítva a sajtpudingot meleg tányéron tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    969,5 kcal
  • Fehérje

    51,1 g
  • Zsír

    62,8 g
  • Szénhidrát

    41,6 g
  • Rost

    1,2 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
Dorozsmai ponty

A pontyot kifilézzük. A megtisztított fejből és a csontokból az egyik hagymával, meg egy kevés sóval kb. 3 dl alaplevet főzünk.

Close