Szedermártás főzés nélkül

2016-08-15
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Szedermártás vadhúsokhoz
  • Felszolgálás: 8-12 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 50perc
  • Kész: 60perc

Hozzávalók:

  • 200 g szeder
  • 100 g cukor
  • 1 dl vörösbor
  • 5 cl konyak
  • 200 g narancs
  • 20 g mustár
  • 2 g őrölt bors
  • 1 g fahéj

Elkészítés:

Lépés: 1

A szedret turmixgépben a cukorral és a vörösborral összekeverjük, hozzáadjuk az őrölt fűszereket és a mustárt.

Lépés: 2

A narancsot úgy tisztítjuk meg, hogy levágjuk a fehér héját, és ezután turmixoljuk bele.

Lépés: 3

Az egész krémszerű mártást jól összekeverjük, és a hűtőszekrénybe állítjuk.

Tipp:

Vadhúsokhoz és szárnyasokhoz illő mártást mindig külön mártásos-csészében adjuk az asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Rebarbarás linzer

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1091 kcal
  • Fehérje

    24 g
  • Zsír

    12 g
  • Szénhidrát

    32 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával
Bőrös malacsült sörrel locsolva, sült céklával és sütőtökkel, párolt pezsgős lilakáposztával

Újév tájékán két ételt mindenképp az étlapunkra kell tűzni annak érdekében, hogy szerencsések és gazdagok legyünk az új évben magyar hiedelem szerint. Az egyik a malacsült.

Close