Aragóniai sonkás paella

2013-12-22
Aragóniai sonkás paella
  • Várható: 4 adag Aragóniai sonkás paella
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:25 óra
  • Kész: 1:35 óra

Borajánló: félszáraz, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 2 dl extra szűz olívaolaj
  • 20 dkg parasztsonka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csirkemell filé
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt bors
  • 2 kávéskanál morzsolt tárkony
  • csipet szárnyas fűszerkeverék
  • 20 dkg garnélarák
  • 50 dkg rizs

Hozzávalók (tálaláshoz):

  • 15 dkg ementáli sajt
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy serpenyőben megfelelő mennyiségű olaj hozzáadásával a kockákra vágott sonkát, vöröshagymát, fokhagymát és a csirkemellet pár percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal és a szárnyas fűszerkeverékkel, végül a rákot is hozzákeverjük.

Lépés: 2

A rizst megmossuk, lecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a raguhoz, vízzel felengedjük, és lefedve lassú tűzön 25 perc alatt készre főzzük.

Lépés: 3

Citromcikkekkel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

    Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Szabolcsi töltött káposzta

    Szabolcsi töltött káposzta

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

    Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

  • Vörösboros Jókai bableves csipetkével

    Vörösboros Jókai bableves csipetkével

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1286,8 kcal
  • Fehérje

    58,9 g
  • Zsír

    67,1 g
  • Szénhidrát

    109,5 g
  • Rost

    2,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Tonhalas bruschetta
Tonhalas bruschetta

A bruschetta egy nagyon könnyű kis előétel, amely arra való, hogy a gyomrunkat előkészítsük a főétkezésre.

Close