Aragóniai sonkás paella

2013-12-22
Aragóniai sonkás paella
  • Várható: 4 adag Aragóniai sonkás paella
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:25 óra
  • Kész: 1:35 óra

Borajánló: félszáraz, minőségi vörösbor

Hozzávalók:

  • 2 dl extra szűz olívaolaj
  • 20 dkg parasztsonka
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg csirkemell filé
  • csipet étkezési só
  • csipet őrölt bors
  • 2 kávéskanál morzsolt tárkony
  • csipet szárnyas fűszerkeverék
  • 20 dkg garnélarák
  • 50 dkg rizs

Hozzávalók (tálaláshoz):

  • 15 dkg ementáli sajt
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

Egy serpenyőben megfelelő mennyiségű olaj hozzáadásával a kockákra vágott sonkát, vöröshagymát, fokhagymát és a csirkemellet pár percig pirítjuk. Ízesítjük sóval, borssal, tárkonnyal és a szárnyas fűszerkeverékkel, végül a rákot is hozzákeverjük.

Lépés: 2

A rizst megmossuk, lecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a raguhoz, vízzel felengedjük, és lefedve lassú tűzön 25 perc alatt készre főzzük.

Lépés: 3

Citromcikkekkel és reszelt sajttal megszórva tálaljuk.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Medvehagymás paraszt rakott krumpli

    Medvehagymás paraszt rakott krumpli

  • Szabolcsi töltött káposzta

    Szabolcsi töltött káposzta

  • Fusilli kolbászos lecsóval

    Fusilli kolbászos lecsóval

  • Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

    Vörösboros gombapaprikás medvehagymával, nokedlivel

  • Vörösboros Jókai bableves csipetkével

    Vörösboros Jókai bableves csipetkével

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    1286,8 kcal
  • Fehérje

    58,9 g
  • Zsír

    67,1 g
  • Szénhidrát

    109,5 g
  • Rost

    2,8 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Close