Rozé kacsamell cukkini tócsnival

2014-05-19
  • Várható: Rozé kacsamell cukkini tócsnival 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 15perc
  • Elkészítési idő: 25perc
  • Kész: 40perc

Borajánló: HILLTOP Neszmély Merlot Rosé 2013

Amikor nem csak az ízek, hanem a színek is csodálatos összhangban vannak, amikor a bor harmonikusan kiemeli az étel ízét, akkor jön el az ínyencek ideje. Jelen esetben pontosan ez történt. A lágy savak és gyümölcsös ízek méltó partnerei a sültnek.

A tatabányai Vendéglátó Iskola gasztronómusának, Szabó Zoltán ajánlásával.

Hozzávalók:

  • 80 dkg kacsamell filé
  • 2 db cukkini
  • 2 db tojás
  • 1 dl olíva olaj
  • 15 dkg liszt
  • őrölt bors
  • majoránna
  • paradicsom (díszítéshez)

Elkészítés:

Lépés: 1

A kacsamelleket tisztítás után éles késsel bevagdossuk, sóval, borssal és majoránnával befűszerezzük. Fél órát normál hőmérsékleten pácoljuk.

Lépés: 2

Közben elkészítjük a köretet, a cukkinit lereszeljük, besózzuk, levét kinyomjuk, majd összekeverjük liszttel és tojással. Sóval, borssal ízesítjük.

Lépés: 3

Felhevített serpenyőben, zsiradék nélkül bőrével lefelé 3 percig, majd a másik felét is 3 percig sütjük. Továbbiakban pedig, 180 fokra előmelegített sütőben 4 percig hőkezeljük (ha valaki jobban átsütve szereti, hosszabb ideig benne hagyhatja).

Lépés: 4

A bekevert tócsnit, azaz berét evőkanállal serpenyőbe adagoljuk, minimális olíva olaj felhasználásával mindkét oldalát készre sütjük, majd köretként a kacsamell mellé tálaljuk.

Örömmel várja Önt egész évben borkóstolóra,..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Citromos és Mentás cukorszirup
Citromos cukorszirup

Kombináljuk a vizet, a cukrot, és a lime héját egy kisebb serpenyőbe.

Close