Bodzavirág borpongyolában

2016-12-09
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Bodzavirág borpongyolában 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:20 óra
  • Kész: 1:30 óra

Hozzávalók:

  • 12 db ernyős bodzavirág
  • 200 g szójaliszt
  • 3 dl muskotályos fehérbor
  • 3 tojás
  • 2 g só
  • olaj a sütéshez
  • fahéjas porcukor a megszóráshoz

Elkészítés:

Lépés: 1

Az éppen virágzó bodzafáról - egy kis kirándulás során - leszedhetjük a bodza ernyős virágát.

Lépés: 2

Otthon bő folyó vízben többször is átmossuk, lecsepegtetjük és szűrőruhán tartjuk felhasználásig.

Lépés: 3

A tojások sárgáját a sóval és a szójaliszttel kikeverjük, hozzáöntjük a muskotályos fehérbort, valamint a tojásfehérjék keményre vert habjával fellazítjuk.

Lépés: 4

Néhány csepp olajjal tovább keverjük és fél órára a hűtőszekrénybe tesszük a „borpongyolát".

Lépés: 5

Egy mély sütőedényben felforrósítjuk a sütőolajat, egyenként belemártjuk a sűrűn folyó palacsintatésztaszerű masszába a bodzaernyőt, és mindkét oldalát aranysárgára sütjük.

Lépés: 6

Asztalkendővel letakarva - hogy ki ne hűljön - fahéjas porcukorban meghempergetve adjuk még forrón az asztalra.

Tipp:

Bor- vagy puncshab illik mellé.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    81 kcal
  • Fehérje

    18 g
  • Zsír

    18 g
  • Szénhidrát

    18 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

STROHpresso koktél
STROHpresso koktél

Óvatosan melegítsük a tejet együtt a tejszínnel úgy, hogy a cukor és a vaníliás cukor feloldódjon.

Close