Almakompót
2013-12-06- Várható: Almakompót 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 10perc
- Kész: 20perc
A kiadós, magyaros húsételek mellé nagyon jól tud esni egy kis almakompót, amelyet a főétel készítése közben gyorsan össze lehet dobni. Ráadásul az almakompót nemcsak a főételek mellé, hanem desszertként is kiváló.
Hozzávalók:
- 1 kg alma – nekünk a jonatán a kedvencünk
- 1 citrom leve és héja
- 1-2 fahéj rúd
- pár szem szegfűszeg
- cukor
Elkészítés:
Lépés: 1
Az almákat pucoljuk meg, szabaduljunk meg a magjuktól (csumázzuk ki), és vágjuk fel gerezdekre, majd csepegtessük rájuk a citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Kezdjük el annyi vízben főzni az almákat, amennyi ellepi őket, közben adjuk hozzájuk a fahéjat, a szegfűszeget (esetleg csillagánizst), a citromhéjat és a cukrot. Az almakompót elkészítésekor csupán néhány percig, félig főzzük meg az almákat.
Lépés: 2
Az almakompótot jól hűtsük be, hagyjunk időt arra, hogy összeérjenek az ízei, illetve hagyjuk benne a fahéjat és a szegfűszeget.
Tipp:
Cukormennyiséget szándékosan nem írtunk, mert az nagyban függ az alma fajtájától, és az ízlésünktől.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet