Almakompót

2013-12-06
Almakompót
  • Várható: Almakompót 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 10perc
  • Kész: 20perc

A kiadós, magyaros húsételek mellé nagyon jól tud esni egy kis almakompót, amelyet a főétel készítése közben gyorsan össze lehet dobni. Ráadásul az almakompót nemcsak a főételek mellé, hanem desszertként is kiváló.

Hozzávalók:

  • 1 kg alma – nekünk a jonatán a kedvencünk
  • 1 citrom leve és héja
  • 1-2 fahéj rúd
  • pár szem szegfűszeg
  • cukor

Elkészítés:

Lépés: 1

Az almákat pucoljuk meg, szabaduljunk meg a magjuktól (csumázzuk ki), és vágjuk fel gerezdekre, majd csepegtessük rájuk a citromlevet, hogy ne barnuljanak meg. Kezdjük el annyi vízben főzni az almákat, amennyi ellepi őket, közben adjuk hozzájuk a fahéjat, a szegfűszeget (esetleg csillagánizst), a citromhéjat és a cukrot. Az almakompót elkészítésekor csupán néhány percig, félig főzzük meg az almákat.

Lépés: 2

Az almakompótot jól hűtsük be, hagyjunk időt arra, hogy összeérjenek az ízei, illetve hagyjuk benne a fahéjat és a szegfűszeget.

Tipp:

Cukormennyiséget szándékosan nem írtunk, mert az nagyban függ az alma fajtájától, és az ízlésünktől.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Hideg túrólepény szilvásan

  • Zöldmandulabefőtt (hamis pisztácia)

    Zöldmandulabefőtt (hamis pisztácia)

  • Somlói galuska (olajos magvakkal)

    Somlói galuska (olajos magvakkal)

  • Igazi tökös-mákos rétes

    Igazi tökös-mákos rétes

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.