Zöldmandulabefőtt (hamis pisztácia)

2015-04-28
Zöldmandulabefőtt (hamis pisztácia)
  • Várható: 2 üveg Zöldmandulabefőtt
  • Felszolgálás: 8-16 fő
  • Előkészületi idő: 5perc
  • Elkészítési idő: 1:55 óra
  • Kész: 2:00 óra

Csak frissen szedett, még puha héjú és tűvel jól átszúrható, nem keserű mandulából készíthető.

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldmandula
  • 30 g benzoesavas nátrium (nátrium-benzoát)
  • 2 cl ecet
  • 500 g cukor
  • 2 g szalicil

Elkészítés:

Lépés: 1

A mandulát literenként 30 g benzoesavas nátriumot tartalmazó vízben 3-4 percig forraljuk, és saját levében kihűtve, leszedjük a külső bolyhait.

Lépés: 2

Enyhén ecetes vízben visszatesszük főni, és mindaddig főzzük, amíg a mandulaszemek meg nem puhulnak.

Lépés: 3

Kihűlése után előkészített üvegekbe szedjük, és a főzőlé literenként 500 g cukorral felfőzött szirupjával felöntjük.

Lépés: 4

Kevés szalicilt téve a tetejére, lezárjuk az üvegeket, és vízfürdőbe állítva 15-20 percig gőzöljük.

Tipp:

A kamrának is szép dísze, de hamis pisztáciaként, gyümölcskrémekbe, süteményekbe és mártásokba használható.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    8270 kcal
  • Fehérje

    276 g
  • Zsír

    522 g
  • Szénhidrát

    568 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Mangós-banános turmix
Mangós-banános turmix

A hozzávalókat keverjük simára és latyakosra egy turmixgéppel.

Close