Zöldmandulabefőtt (hamis pisztácia)
2015-04-28- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Köret
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: 2 üveg Zöldmandulabefőtt
- Felszolgálás: 8-16 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 1:55 óra
- Kész: 2:00 óra
Csak frissen szedett, még puha héjú és tűvel jól átszúrható, nem keserű mandulából készíthető.
Hozzávalók:
- 1 kg zöldmandula
- 30 g benzoesavas nátrium (nátrium-benzoát)
- 2 cl ecet
- 500 g cukor
- 2 g szalicil
Elkészítés:
Lépés: 1
A mandulát literenként 30 g benzoesavas nátriumot tartalmazó vízben 3-4 percig forraljuk, és saját levében kihűtve, leszedjük a külső bolyhait.
Lépés: 2
Enyhén ecetes vízben visszatesszük főni, és mindaddig főzzük, amíg a mandulaszemek meg nem puhulnak.
Lépés: 3
Kihűlése után előkészített üvegekbe szedjük, és a főzőlé literenként 500 g cukorral felfőzött szirupjával felöntjük.
Lépés: 4
Kevés szalicilt téve a tetejére, lezárjuk az üvegeket, és vízfürdőbe állítva 15-20 percig gőzöljük.
Tipp:
A kamrának is szép dísze, de hamis pisztáciaként, gyümölcskrémekbe, süteményekbe és mártásokba használható.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
8270 kcal -
Fehérje
276 g -
Zsír
522 g -
Szénhidrát
568 g