Mediterrán zöldsaláta

2012-12-18
Mediterrán zöldsaláta
  • Várható: Mediterrán zöldsaláta 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 2perc

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 2 db narancs
  • 2 db alma
  • 1 db jégsaláta
  • 12 db koktélparadicsom
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 20 dkg szárított sonka
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 dl fűszeres olaj zsályával
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 3-4 levél bazsalikom

Elkészítés:

Lépés: 1

Az ananászt megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, a közepét kivájjuk, majd egyenletes darabokra szeleteljük. A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük.

Lépés: 2

Az almát kicsumázzuk, feldaraboljuk, és azonnal összekeverjük az ananásszal és a naranccsal, nehogy megbarnuljon.

Lépés: 3

A jégsalátát apró darabokra tépjük, a koktélparadicsomokat kettévágjuk, a metélőhagymát feldaraboljuk, majd az összes hozzávalót összekeverjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk a salátához.

Lépés: 4

A balzsamecetet elkeverjük a fűszerolajjal, és meglocsoljuk vele az ételt.

Lépés: 5

Tálalásnál megszórjuk reszelt parmezán sajttal, és bazsalikom levéllel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

    Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    834,6 kcal
  • Fehérje

    15,2 g
  • Zsír

    71,4 g
  • Szénhidrát

    31,6 g
  • Rost

    3,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával
Sült kacsacomb gombás rizzsel, sült krumplival, répával és vörösboros lilakáposztával

Ez elég munkaigényes étel, de az eredmény miatt megéri. Szinglinek talán túl nagy idő- és munkaráfordítás, de egy családnál hálás köszöneteket lehet bezsebelni vele.

Close