Mediterrán zöldsaláta

2012-12-18
Mediterrán zöldsaláta
  • Várható: Mediterrán zöldsaláta 4 főre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 2perc
  • Elkészítési idő: 30perc
  • Kész: 2perc

Hozzávalók:

  • 1 db ananász
  • 2 db narancs
  • 2 db alma
  • 1 db jégsaláta
  • 12 db koktélparadicsom
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 20 dkg szárított sonka
  • 1 dl balzsamecet
  • 1 dl fűszeres olaj zsályával
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 3-4 levél bazsalikom

Elkészítés:

Lépés: 1

Az ananászt megtisztítjuk, hosszában kettévágjuk, a közepét kivájjuk, majd egyenletes darabokra szeleteljük. A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük.

Lépés: 2

Az almát kicsumázzuk, feldaraboljuk, és azonnal összekeverjük az ananásszal és a naranccsal, nehogy megbarnuljon.

Lépés: 3

A jégsalátát apró darabokra tépjük, a koktélparadicsomokat kettévágjuk, a metélőhagymát feldaraboljuk, majd az összes hozzávalót összekeverjük. A sonkát vékony csíkokra vágjuk, majd azt is hozzáadjuk a salátához.

Lépés: 4

A balzsamecetet elkeverjük a fűszerolajjal, és meglocsoljuk vele az ételt.

Lépés: 5

Tálalásnál megszórjuk reszelt parmezán sajttal, és bazsalikom levéllel díszítjük.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

    Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    834,6 kcal
  • Fehérje

    15,2 g
  • Zsír

    71,4 g
  • Szénhidrát

    31,6 g
  • Rost

    3,1 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Karácsonyi mézeskalács
Karácsonyi mézeskalács

A kézmeleg mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, egy egész tojást és egy tojássárgáját.

Close