Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával

2014-01-17
Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával
  • Várható: 4 adag Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 20perc
  • Kész: 30perc

Borajánló: minőségi száraz fehérbor

Hozzávalók:

  • 1/2 kg koktélparadicsom
  • 1 csomag újhagyma
  • 1 csomag petrezselyemzöld
  • 1 db sárga színes paprika
  • 1 fej fejes saláta
  • 10 dkg fekete olívabogyó

Hozzávalók (salátaöntethez):

  • 1/2 dl piros pesto szósz
  • 1/2 dl zöld pesto szósz
  • 2 db narancs
  • 1/2 dl ecet
  • 1/2 dl olívaolaj

Hozzávalók (díszítéshez):

  • 15 dkg feketeerdei sonka
  • 1 csomag bazsalikom
  • 1 db citrom

Elkészítés:

Lépés: 1

A zöldségeket megmossuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, az újhagymát és a paprikát felszeleteljük. A fejes salátát és a petrezselyemzöldet darabokra tépkedjük, majd a fél üveg olívabogyóval együtt összekeverjük a salátát.

Lépés: 2

Elkészítjük a salátaöntetet: a pesto szószokhoz hozzákeverjük az olívaolajat és az ecetet. A narancs levét kifacsarjuk, ezzel ízesítjük, majd ráöntjük a salátára.

Lépés: 3

A sonkaszeleteket hajszálvékonyra vágjuk, és rózsákat készítünk belőle, ezeket a saláta mellé helyezzük.

Lépés: 4

Az olívabogyó másik felével, bazsalikommal és citrommal díszítjük az ételt.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Narancsos almaleves (főzés nélkül)

  • Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

    Friss gyümölcssaláta dióval, szárnyashússal

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Garnélarák saláta

    Garnélarák saláta

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Kalória

    100,1 kcal
  • Fehérje

    1,6 g
  • Zsír

    4,7 g
  • Szénhidrát

    4,4 g
  • Rost

    1,2 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Fügefelfújt
Fügefelfújt

A felnegyedelt fügéhez hozzátesszük a cukrot, és nagyon kevés vízben puhára főzzük.

Close