Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával
2014-01-17- Konyha: Mediterrán
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Théziai saláta sült paradicsommal és rukkolával
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 20perc
- Kész: 30perc
Borajánló: minőségi száraz fehérbor
Hozzávalók:
- 1/2 kg koktélparadicsom
- 1 csomag újhagyma
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 db sárga színes paprika
- 1 fej fejes saláta
- 10 dkg fekete olívabogyó
Hozzávalók (salátaöntethez):
- 1/2 dl piros pesto szósz
- 1/2 dl zöld pesto szósz
- 2 db narancs
- 1/2 dl ecet
- 1/2 dl olívaolaj
Hozzávalók (díszítéshez):
- 15 dkg feketeerdei sonka
- 1 csomag bazsalikom
- 1 db citrom
Elkészítés:
Lépés: 1
A zöldségeket megmossuk. A koktélparadicsomokat félbevágjuk, az újhagymát és a paprikát felszeleteljük. A fejes salátát és a petrezselyemzöldet darabokra tépkedjük, majd a fél üveg olívabogyóval együtt összekeverjük a salátát.
Lépés: 2
Elkészítjük a salátaöntetet: a pesto szószokhoz hozzákeverjük az olívaolajat és az ecetet. A narancs levét kifacsarjuk, ezzel ízesítjük, majd ráöntjük a salátára.
Lépés: 3
A sonkaszeleteket hajszálvékonyra vágjuk, és rózsákat készítünk belőle, ezeket a saláta mellé helyezzük.
Lépés: 4
Az olívabogyó másik felével, bazsalikommal és citrommal díszítjük az ételt.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
100,1 kcal -
Fehérje
1,6 g -
Zsír
4,7 g -
Szénhidrát
4,4 g -
Rost
1,2 g