Narancsos almaleves (főzés nélkül)

2014-05-12
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: 4 adag Narancsos almaleves (főzés nélkül)
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 40perc
  • Kész: 50perc

Hozzávalók:

  • 500 g savanykás alma
  • 4 dl almabor
  • 100 g porcukor vagy 70 g méz
  • 3 db narancs kb. 450 g
  • 2-3 evőkanál őrölt búzacsíra

Elkészítés:

Lépés: 1

A meghámozott almákat lereszeljük és megöntözzük a három narancs megszűrt levével.

Lépés: 2

Hozzátesszük a porcukrot - vagy mézet -, és felkeverjük az almaborral. Ha nem lenne elég sűrű a leves, a kávédarálóban megőrölt búzacsírával sűrítsük be.

Lépés: 3

Jól lehűtve adjuk az asztalra, narancskarikával díszítve.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(5 / 5)

5 5 1
Értékelje a receptet

1 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Avokádó krémleves

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Birsalmaleves, ahogy a nagymama szerette

  • Egzotikus szárnyassaláta

    Egzotikus szárnyassaláta

  • Gesztenyekrémleves kukoricával

    Gesztenyekrémleves kukoricával

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    237 kcal
  • Fehérje

    33 g
  • Zsír

    0 g
  • Szénhidrát

    81 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Karamell szirup
Karamell szirup

Egy edényben melegítsünk vizet, majd adjuk hozzá a cukrot, és folyamatos kevergetés mellett olvasszuk fel teljesen a cukrot.

Close