Narancsos almaleves (főzés nélkül)
2014-05-12- Konyha: Mediterrán
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: 4 adag Narancsos almaleves (főzés nélkül)
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 50perc
Hozzávalók:
- 500 g savanykás alma
- 4 dl almabor
- 100 g porcukor vagy 70 g méz
- 3 db narancs kb. 450 g
- 2-3 evőkanál őrölt búzacsíra
Elkészítés:
Lépés: 1
A meghámozott almákat lereszeljük és megöntözzük a három narancs megszűrt levével.
Lépés: 2
Hozzátesszük a porcukrot - vagy mézet -, és felkeverjük az almaborral. Ha nem lenne elég sűrű a leves, a kávédarálóban megőrölt búzacsírával sűrítsük be.
Lépés: 3
Jól lehűtve adjuk az asztalra, narancskarikával díszítve.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
237 kcal -
Fehérje
33 g -
Zsír
0 g -
Szénhidrát
81 g