Bazsalikomos párolt tengeri hal csőben sütve
2013-09-13- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Főétel
- Nehézségi szint: Közepes

- Várható: Bazsalikomos párolt tengeri hal csőben sütve 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 4perc
- Elkészítési idő: 40perc
- Kész: 44perc
Hozzávalók:
- 60 dkg vadlazacfilé
- csipet étkezési só
- 2 dl Tolnai Chardonnay száraz fehérbor
- 4 levél friss bazsalikom
- 25 dkg gomba
- 10 dkg vaj
- 5 dkg búzafinomliszt
- 3 db tojás
- 10 dkg reszelt parmezán sajt
- 2 db citrom (díszítéshez)
Elkészítés:
Lépés: 1
A halfiléket tűzálló tálba tesszük, megsózzuk, ráöntjük a fehérbort, majd a bazsalikomot és a megtisztított gombafejeket a halszeletekre helyezzük. Előmelegített sütőben 160°C-on 25 perc alatt megpároljuk.
Lépés: 2
A lisztet a vajon felforrósítjuk, majd a halfilé leszűrt levével felengedjük, simára keverjük és felforraljuk, végül a tűzről levéve a tojások sárgáját egyenként belekeverjük.
Lépés: 3
Az elkészített mártással beborítjuk a halszeleteket, megszórjuk reszelt parmezán sajttal, és grill fokozaton pirosra sütjük.
Lépés: 4
Citrom cikkekkel díszítjük és tálaljuk.
Átlag értékelés
(5 / 5)
1 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Kalória
580,9 kcal -
Fehérje
16,3 g -
Zsír
31,5 g -
Szénhidrát
13,5 g -
Rost
1,6 g