Karácsonyi halkoktél saláta
2012-12-17- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Hideg előétel
- Nehézségi szint: Könnyű
- Várható: Karácsonyi halkoktél saláta 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 5perc
- Elkészítési idő: 30perc
- Kész: 35perc
Hozzávalók:
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg burgonya
- 15 dkg zeller
- 1 db alma
- 1 db narancs
- 1/2 dl olívaolaj
- 1 db tonhalkonzerv
- 10 dkg garnélarák
- 5 dkg lazac
- 1/2 dl rózébor (pl.: Neszmélyi Merlot Rosé)
- 1/4 db jégsaláta
- 1/4 db citrom
- 1 csomag petrezselyemzöld
- 1 csomag bazsalikom
Elkészítés:
Lépés: 1
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és puhára főzzük. A zellert megtisztítjuk, és fedő alatt megpároljuk. A főtt burgonyát, a párolt zellert, a sárgarépát és az almát vékony csíkokra vágjuk. A narancsot gerezdjeire szedjük.
Lépés: 2
A jégsalátát megmossuk, apró darabokra tépkedjük, és egy salátás tálra halmozzuk. Rátesszük a csíkokra vágott zöldségeket és a gerezdekre szedett narancsot.
Lépés: 3
A rosé borhoz hozzáadjuk az olívaolajat és a citrom levét, így öntetet készítünk belőle.
Lépés: 4
Ízlésesen a salátára helyezzük a tonhaldarabokat, az előfőzött rákocskákat és a lazacszeleteket. Petrezselyemzölddel és bazsalikommal díszítjük, majd a tálalás előtti percekben meglocsoljuk a kész salátát az előre elkészített öntettel.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
390,4 kcal -
Fehérje
15,5 g -
Zsír
25,7 g -
Szénhidrát
21,8 g -
Rost
2,5 g