Piskótával töltött őszibarack

2016-06-20
Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek
  • Várható: Piskótával töltött őszibarack 4 személyre
  • Felszolgálás: 4 fő
  • Előkészületi idő: 10perc
  • Elkészítési idő: 1:30 óra
  • Kész: 1:40 óra

Hozzávalók:

  • 4 db kb. 1 kg szép, nagy magvaváló őszibarack
  • 8 db babapiskóta vagy piskótahulladék
  • 1 dl tejszín
  • 2 cl mandulalikőr
  • 10 g étkezési zselatin
  • 1 dl tej
  • 20 g porcukor

Elkészítés:

Lépés: 1

Az őszibarackokat megmosás, szárazra törlés után meghámozzuk és megfelezzük.

Lépés: 2

A felezett őszibarackok alsó részét levágjuk, hogy a tálra rakáskor ne billegjenek. Egymás mellé állítva tesszük őket a tálra.

Lépés: 3

Összetörjük a babapiskótát - vagy feldaraboljuk a piskótát -, és leöntjük a porcukorral, a mandula- vagy őszibaracklikőrrel, a zselatinnal elkevert tejjel. Hozzákeverjük a tejszínhabot, majd az így kapott krémmel megtöltjük az őszibarackfeleket.

Lépés: 4

Egy-két órára hűtőbe tesszük, tálaláskor további tejszínhabbal, valamint a félretett őszibarackkal és más - piros, kék, lila - gyümölcsökkel díszítjük, és így adjuk asztalra.

Gasztro Trend - gasztronómiai online magazin..

Még több a Szakácsról »
Átlag értékelés

(0 / 5)

0 5 0
Értékelje a receptet

0 ember értékelte ezt a receptet

Hasonló receptek:
  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Bodzavirág borpongyolában

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Körte fehérborban, szőlőlevelekben

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Gyömbérhab

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Mandarin desszert

  • Gasztro Trend - nem csak ínyenceknek

    Szedermártás főzés nélkül

Tápérték információk

A feltüntetett információk egy adagra értendők.

  • Energia

    179 kcal
  • Fehérje

    18 g
  • Zsír

    20 g
  • Szénhidrát

    71 g

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Zubrowka Basil Cooler koktél
Zubrowka Basil Cooler koktél

Sékeljük össze erőteljesen a hozzávalókat egy rázókehelyben.

Close