Piskótával töltött őszibarack
2016-06-20- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Desszert
- Nehézségi szint: Közepes
- Várható: Piskótával töltött őszibarack 4 személyre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 1:30 óra
- Kész: 1:40 óra
Hozzávalók:
- 4 db kb. 1 kg szép, nagy magvaváló őszibarack
- 8 db babapiskóta vagy piskótahulladék
- 1 dl tejszín
- 2 cl mandulalikőr
- 10 g étkezési zselatin
- 1 dl tej
- 20 g porcukor
Elkészítés:
Lépés: 1
Az őszibarackokat megmosás, szárazra törlés után meghámozzuk és megfelezzük.
Lépés: 2
A felezett őszibarackok alsó részét levágjuk, hogy a tálra rakáskor ne billegjenek. Egymás mellé állítva tesszük őket a tálra.
Lépés: 3
Összetörjük a babapiskótát - vagy feldaraboljuk a piskótát -, és leöntjük a porcukorral, a mandula- vagy őszibaracklikőrrel, a zselatinnal elkevert tejjel. Hozzákeverjük a tejszínhabot, majd az így kapott krémmel megtöltjük az őszibarackfeleket.
Lépés: 4
Egy-két órára hűtőbe tesszük, tálaláskor további tejszínhabbal, valamint a félretett őszibarackkal és más - piros, kék, lila - gyümölcsökkel díszítjük, és így adjuk asztalra.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet
Hasonló receptek:
Tápérték információk
A feltüntetett információk egy adagra értendők.
-
Energia
179 kcal -
Fehérje
18 g -
Zsír
20 g -
Szénhidrát
71 g