Karfiol krémleves
2012-11-11- Konyha: Nemzetközi
- Fogás: Leves
- Nehézségi szint: Egyszerű
- Várható: Karfiol krémleves 4 főre
- Felszolgálás: 4 fő
- Előkészületi idő: 10perc
- Elkészítési idő: 25perc
- Kész: 35perc
Szinte bármelyik zöldségből lehet krémlevest készíteni, de a karfiol állaga kínálja magát arra, hogy krémlevest főzzünk belőle. A többi krémleves elkészítéséhez hasonlóan, a karfiol krémleves elkészítése is nagyon egyszerű.
Hozzávalók:
- 1 közepes fej karfiol rózsái
- 1/2 fej vöröshagyma, apróra vágva
- 1 db burgonya, megpucolva, felkockázva
- 5 dkg vaj
- 1 db zeller, megpucolva, apróra vágva
- 1,5 l zöldségleves alaplé
- 2 dl tejszín
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 20 dkg aromás sajt, lereszelve
Elkészítés:
Lépés: 1
A zöldségeket kezdjük el pirítani a vajon, majd néhány perc elteltével öntsük fel őket a zöldségleves alaplével. Fűszerezzünk, majd főzzük addig a zöldségeket, amíg meg nem puhulnak.
Lépés: 2
Ezt követően adjuk hozzá a tejszínt a leveshez, forraljuk fel újra, és egy botmixer segítségével pépesítsük a hozzávalókat. A még forrásban lévő leveshez adjuk hozzá a sajt felét, jól keverjük el, és már készen is vagyunk.
Lépés: 3
A karfiol krémleves tetejére szórjunk a reszelt sajtból, és úgy tálaljuk. Ehhez a finom leveshez nagyon illetnek a könnyű száraz fehérborok, ha tehetik, fogyasszanak mellé zöldveltelinit.
Átlag értékelés
(0 / 5)
0 ember értékelte ezt a receptet